Home / Blogosfera  / Impozitarea credinţei

Impozitarea credinţei

Am privit ieri o emisiune în care s-a discutat aprins despre Reformarea Bisericii. Emisiunea a întrunit, preoţi, istorici, creştini şi atei şi a fost foarte infierbântată. De fapt totul s-a rezumat la o singură întrebare:

Fii alături și pe rețelele sociale

Am privit ieri o emisiune în care s-a discutat aprins despre Reformarea Bisericii. Emisiunea a întrunit, preoţi, istorici, creştini şi atei şi a fost foarte infierbântată. De fapt totul s-a rezumat la o singură întrebare: trebuie sau nu impozitate bisericile? Nu ştiu cui i-a venit în cap asemenea basm, probabil este vorba de generaţia nouă care uite va schimba lucrurile în bine. O brânză.

Eu vreau să vă aduc aminte de 3 momente când a râs întreaga planetă de noi:
1) când am fost declaraţi cei mai beţivi din lume
2) când am fost declaraţi cei mai săraci
3) când am devenit ţara cu cea mai proastă situaţie demografică.
Deci avem deja 3 titluri de campioni, mai urmează unul, cel de “prima ţară care impozitează credinţa”.

Eu mă consider creştin. Din păcate n-am fost la biserică de 3 luni dar regret mult acest lucru, cândva mergeam mai des. Idee este că nu m-a tras nimeni niciodată de mânecă să donez bani şi nici nu mi-a interzis nimeni intrarea în biserică. Sunt liber să mă rog GRATUIT. Paradoxul este că despre această idee năstruşnică de impozitare a bisericii ne vorbesc ateii sau cei care n-au călcat niciodată în biserică.
Altceva. Spuneţi-mă vă rog dacă aţi asistat la vreo nuntă în care să nu fie pe masă coniac de 5 stele, şi răşitură peste răşitură? Eu nu. La ultimele 7 nunţi şi cumătrii la care am participat era pe masă peşte roşu, icre negre, Suruceanu cânta. Deci să nu ne mai plângem că la naşterea singurului copil achităm 500 lei. Deci dacă avem 7000$ să facem nunţi atunci ne descurcăm şi cu plătitul la biserică.
Aş putea fi mai flexibil şi să spun că doar aceste preţuri pot fi impozitate, dar asta nu se poate întâmpla pentru că preoţii nu sunt salariaţi. Întreaga credinţă ortodoxă nu poate fi judecată pe seama unor preoţi beţi, bătăuşi sau cu maşini de lux. Nu sunt toţi ideali şi nu creaţi peisajul creştinesc pe seama titlurilor şocante din ştiri. Sunteţi prea deştepţi să faceţi asta.

Doamne ajută.

Sursa:  Blogul lui Andrei Fornea

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT