Home / Cultural  / S-a gasit pomul de Craciun? Cum arata bradul care ar putea fi instalat in centrul Chisinaului

S-a gasit pomul de Craciun? Cum arata bradul care ar putea fi instalat in centrul Chisinaului

Bradul de Craciun din centrul capitalei va fi adus in acest an tocmai de la Hancesti. Pomul de 22 de metri creste chiar in curtea Primariei din satul Bozieni, iar administratia locala l-a scos la

Fii alături și pe rețelele sociale

Bradul de Craciun din centrul capitalei va fi adus in acest an tocmai de la Hancesti. Pomul de 22 de metri creste chiar in curtea Primariei din satul Bozieni, iar administratia locala l-a scos la vanzare deoarece copacul risca sa se prabuseasca peste cladirie. Decizia finala urmeaza sa fie luata, insa, de Consiliului local din Bozieni, deoarece pomul este proprietate publica.
De la Primaria din satul Bozieni in Piata Marii Adunari Nationale. Cam acesta este drumul pe care l-ar putea parcurge in acest an bradul de Craciun al capitalei. Cei de la Spatii Verzi spun ca au ales pomul din 11 oferte. 

Bradul are 22 de metri si circa 40 de ani. Primarita din localitate spune ca a decis sa scoata pomul la vanzare deoarece este prea inalt si batran si prezinta risc pentru cladirea Primariei.

Inainte de a ajunge in Piata Marii Adunari Nationale, bradul trebuie sa treaca prin Consiliul local, care trebuie sa aprobe vanzarea pomului.

Majoritatea localnicilor nu prea vor sa se desparta de pom, iar altii cred ca acesta trebuie vandut mai scump.

Consiliul local va decide la 16 noiembrie daca va vinde bradul. Anul trecut Pomul de Craciun din Piata Marii Adunari Nationale a fost cumparat de la o familie din capitala cu 9 mii de lei si avea 19 metri inaltime. La solicitarea celor de la Lumteh in acest an bradul ar putea fi instalat pe 25 noiembrie pentru ca va fi impodobit altfel decat in anii precedenti. Acesta va fi inaugurat la 1 decembrie.

 

Sursa: protv.md

Stiri din aceeasi categorie:

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT