Home / Cultural  / (video) Ion Paladi a lansat videoclipul „Dorul Basarabiei” de Ziua Naţională a României

(video) Ion Paladi a lansat videoclipul „Dorul Basarabiei” de Ziua Naţională a României

Astăzi, 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, interpretul de muzică populară, Ion Paladi a lansat videoclipul la piesa „Dorul Basarabiei”, pe care o cântă împreună cu orchestra Lăutarii. Videoclipul relatează povestea unei fete şi a

Fii alături și pe rețelele sociale

Astăzi, 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, interpretul de muzică populară, Ion Paladi a lansat videoclipul la piesa „Dorul Basarabiei”, pe care o cântă împreună cu orchestra Lăutarii.

Videoclipul relatează povestea unei fete şi a unui băiat care s-au îndrăgostit pe când erau mici. Atunci fata i-a dăruit băiatului fundiţa cu tricolor, iar băiatul îi dăruieşte o floare. Soarta însă i-a despărţit pe cei doi atunci când între Basarabia şi România au fost fixate hotare. Locul întâlnirii şi despărţirii a fost legat de podul de la Ungheni, vechi de 135 de ani.

Ulterior, fata a fost deportată în Siberia unde a născut copilul conceput din dragoste.
Precizam că pe 1 Decembrie este sărbătorită Ziua Naţională a Românilor de Pretutindeni. Astăzi se împlinesc 94 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918, când Adunarea Naţională de la Alba-Iulia a consfinţit unirea românilor din Transilvania şi întreg Banatul (cuprins între râurile Tisa, Mureş şi Dunăre) cu România.

Acum trei ani, la iniţiativa Forului Democrat al Românilor din Moldova, ziua de 1 Decembrie, care este Zi Naţională a României, a fost declarată şi Zi Naţională a Românilor de Pretutindeni.

Sursa: Unimedia.md

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT