Home / Economic  / 6 străzi din centrul Capitalei vor fi reabilitate pe bani europeni

6 străzi din centrul Capitalei vor fi reabilitate pe bani europeni

Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. Constantin Negruzzi, str. Vasile Alecsandri, str. 31 august 1989, str. Tighina şi str. Alexandru cel Bun - aceste 6 străzi din centrul Capitalei vor fi reabilitate pe bani

Fii alături și pe rețelele sociale

Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. Constantin Negruzzi, str. Vasile Alecsandri, str. 31 august 1989, str. Tighina şi str. Alexandru cel Bun – aceste 6 străzi din centrul Capitalei vor fi reabilitate pe bani europeni. Un acord de împrumut în acest sens a fost semnat astăzi, 21 septembrie, de către primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă şi vicepreşedintele Băncii Europene pentru Investiţii (BEI), Wilhelm Molterer, transmite UNIMEDIA.

 

Proiectul de reabilitare a infrastructurii stradale urmează a fi implementat în perioada anilor 2012-2013. În acest moment se efectuează lucrările de proiectare.

Creditul, în valoare de 10,3 milioane Euro, se oferă pe un termen de 10 ani, cu o perioadă de graţie de 2 ani, iar dobânda constituie 5 la sută anual.
Cu această ocazie, vicepreşedintele Băncii Europene pentru Investiţii (BEI), Wilhelm Molterer, a declarat că instituţia financiară europeană pe care o reprezintă alocă susţinere financiară pentru dezvoltarea municipiului Chişinău, prin acordarea împrumutului pentru achiziţionarea troleibuzelor noi, iar acum şi pentru reabilitarea drumurilor.

Reprezentantul BEI-ului şi-a exprimat speranţa că proiectele menţionate vor oferi sprijin imediat cetăţenilor municipiului Chişinău. „Noi apreciem faptul că municipalitatea a stabilit priorități foarte clare: reînnoirea transportului public urban, reabilitarea drumurilor, etc. Aceste proiect avantajează fiecare cetățean al orașului. BEI este coninteresată să continue colaborarea și de ce nu, să o îmbunătățească. Strategia elaborată de dvs., dl primar, sunt în linie cu cele ale BEI”, a punctat oficialul european.

 

 

 

 

 

 

La rândul său, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a adus mulţumiri Băncii Europene pentru Investiţii pentru suportul şi încrederea acordată municipalităţii. În acelaşi timp, edilul Capitalei şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că Primăria Chişinău beneficiază de o atenţie deosebită din partea partenerilor europeni. „Noul proiect, de renovare a drumurilor, la fel ca şi precedentul, de achiziţionare a 102 troleibuze, vine cu standarde Europene aici, la Chişinău”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Valoarea totală a proiectului este de 22 milioane Euro, restul sumei a fost acordată anterior de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Acordul între Primăria municipiului Chişinău şi BERD a fost semnat în decembrie 2011, iar Consiliul municipal Chişinău a aprobat proiectul respectiv la începutul anului curent. Pe lângă reparaţia capitală a carosabilului şi a trotuarelor, vor fi efectuate şi lucrări de modernizare a reţelelor inginereşti şi renovare a iluminatului public.

Stiri din aceeasi categorie:

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT