Home / Evenimente  / RAIONUL CAHUL S-A ÎNFRĂȚIT CU MUNICIPIUL VASLUI

RAIONUL CAHUL S-A ÎNFRĂȚIT CU MUNICIPIUL VASLUI

Săptămâna trecută şedinţa Consiliului Local Vaslui (România) a fost una specială pentru consilierii vasluieni, deoarece au votat şi asistat la semnarea acordului de înfrăţire între municipul Vaslui şi raionul Cahul. Imediat după prezentarea proiectului, consilierii locali

Fii alături și pe rețelele sociale

Săptămâna trecută şedinţa Consiliului Local Vaslui (România) a fost una specială pentru consilierii vasluieni, deoarece au votat şi asistat la semnarea acordului de înfrăţire între municipul Vaslui şi raionul Cahul.

Imediat după prezentarea proiectului, consilierii locali vasluieni au votat în unanimitate, după care cei doi primari au semnat acordul de înfrăţire, act pe care primarul Vasluiului îl consideră unul benefic din toate punctele de vedere pentru locuitorii ambelor localităţi, scrie Adevărul, Vaslui

„Astăzi, 4 noiembrie, este o zi istorică aş putea spune. Cahulul este un oraş unde locuiesc foarte mulţi moldoveni pe care îi considerăm fraţi. Noi intenţionăm să realizăm o serie de proiecte pe linia transfrontalieră şi acestă înfrăţire ne ajută. Aceste proiecte vor prinde viaţă pe o parte şi pe alta a Prutului şi vor avea finanţare europeană. Pornim la drum pentru nişte proiecte desigur dar pe lângă aceste proiecte care vor cuprinde latura culturală, latura artistică, vor fi şi proiecte de infrastructură, atât la Vaslui cât şi la Cahul. Cu aceste gânduri am pornit la drum şi vrem să le ducem la bun sfârşit”, a spus primarul Vasile Pavăl.

„Este un moment de mare bucurie pentru noi, pentru că astăzi, în numele locuitorilor oraşului Cahul, am semnat acest acord de parteneriat cu fraţii din Vaslui. După discuţii derulate de o lungă perioadă, astăzi am făcut pasul real, pentru care vreau să mulţumesc consulului general de la Cahul, Gentiana Şerbu, și președintelui Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, Ion Constantin, ca fiind cei care au venit cu această idee şi s-au implicat în realizarea acestei colaborări. Aduc, deasemenea, mulţumiri primarului Pavăl care a dat curs scrisorii de intenţie şi consilierilor vasluieni care au făcut posibil înfăptuirea acestui vis, în speranţa că evenimentul la care am fost martori astăzi va servi drept un imbold de dezvoltare a comunităţilor de pe ambele părţi ale Prutului”, a spus şi primarul din Cahul, Petru Burlacu.

Municipiul Vaslui este la cea de-a treia înfrăţire, oraşul mai semnând astfel de documente cu oraşul Quarra din Italia şi San Fernando de Henares din Spania.

Sursa: stirilocale.md

Stiri din aceeasi categorie:

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT