Home / Evenimente  / S-a dat startul festivalului-concurs „Nicolae Sulac“ 2011

S-a dat startul festivalului-concurs „Nicolae Sulac“ 2011

Ediția din acest an va fi una specială, dedicată aniversării a 75-a de la nașterea maestrului Sulac. Festivalul-concurs al interpreților populari se va desfășura în două etape, cea a dosarului de înscriere și a interpretării

Fii alături și pe rețelele sociale

Ediția din acest an va fi una specială, dedicată aniversării a 75-a de la nașterea maestrului Sulac. Festivalul-concurs al interpreților populari se va desfășura în două etape, cea a dosarului de înscriere și a interpretării live a unei piese din folclor și a unei melodii din repertoriul lui Nicoale Sulac.

„Mă bucur că în acest an ne-a reușit să instalăm monumentul maestrului, în veșnicia sa. Scopul evenimentului, la fel ca și scopul nostru comun este să promovăm folclorul, unicul lucru care ne menține ca națiune”, a declarat Nicolae Botgros, care va acompania participanții împreună cu orchestra Lăutarii. Artistul a promis chiar că va susține mai departe cei mai buni concurenți din acest an, oferindu-le imprimări cu Lăutarii.

Premiul mare va fi în acest an de 10.000 de lei, urmat de alte patru premii de 8.000, 5.000 și două de 3.000 de lei. Se vor oferi, de asemenea, patru mențiuni de câte 1.000 de lei.

Evenimentul, organizat de ministerul Culturii și de Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial va avea loc pe data de 18 și 19 decembrie, la Filarmonică și la Palatul Național, iar intrarea va fi liberă pentru toată lumea.

Sursa: Adevarul.ro

 

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT