Home / Externe  / Mihail Saakaşvili: Rusia nu are nevoie de vecini, ci de vasali

Mihail Saakaşvili: Rusia nu are nevoie de vecini, ci de vasali

Preşedintele Georgiei Mihail Saakaşvili a declarat că ţara sa trebuie să meargă constant pe calea integrării cu UE şi NATO, deoarece nu poate aştepta nimic bun de la autorităţile Rusiei contemporane. „Pentru noi nu există o

Fii alături și pe rețelele sociale

Preşedintele Georgiei Mihail Saakaşvili a declarat că ţara sa trebuie să meargă constant pe calea integrării cu UE şi NATO, deoarece nu poate aştepta nimic bun de la autorităţile Rusiei contemporane.

„Pentru noi nu există o altă familie (în afară de UE şi NATO) şi nici nu trebuie să existe”, a declarat preşedintele Georgiei, în cadrul unei vizite la Academia Militară Naţională din Gori din vestul ţării, relatează agenţia GHN. Potrivit lui Saakaşvili, ţările post-sovietice care nu s-au integrat în Europa, în final nu numai că au pierdut timpul, dar nici nu au obţinut relaţii bune cu Rusia.

„Au obţinut ceva bun aceste ţări de pe urma unor relaţii bune cu Rusia? Desigur că nu. Liderii ruşi actuali nu doresc să aibă vecini, ei doresc să aibă vasali absoluţi. Cu ocupanţii nu poţi fi prieten”, a declarat liderul georgian.

Sursa: Adevarul.md

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview

POST A COMMENT