Home / Integrare Europeana  / Deputaţii moldoveni, încurajaţi de Monica Macovei şi Dacian Cioloş

Deputaţii moldoveni, încurajaţi de Monica Macovei şi Dacian Cioloş

În cadrul vizitei la Bruxelles din 13-16 martie, delegaţia parlamentară de la Chişinău condusă de preşedintele Legislativului, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut în seara zilei de marţi, 15 martie, întrevederi cu

Fii alături și pe rețelele sociale

În cadrul vizitei la Bruxelles din 13-16 martie, delegaţia parlamentară de la Chişinău condusă de preşedintele Legislativului, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut în seara zilei de marţi, 15 martie, întrevederi cu Monica Macovei, copreşedinte al Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul de Cooperare Parlamentară UE – Republica Moldova, membru al Delegaţiei Parlamentului European la Adunarea Parlamentară EURONEST, şi cu Dacian Cioloş, comisar European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

În cadrul întrevederii cu europarlamentarul Monica Macovei, s-a procedat la o trecere în revistă a reformelor demarate de actuala guvernare a Republicii Moldova, inclusiv în domeniul justiţiei şi organelor de drept, relatează Serviciul de presă al Parlamentului de la Chişinău.

Monica Macovei a îndemnat Republica Moldova să continuie în acelaşi ritm reformele începute, menţionând că „acesta este mesajul UE, care susţine întru totul parcursul european al Moldovei”.

„Cu referire la situaţia politică internă din Republica Moldova, preşedintele Marian Lupu, precum şi toţi membrii delegaţiei moldoveneşti s-au pronunţat în unanimitate împotriva unor alegeri parlamentare anticipate”, informează Serviciul de presă al Parlamentului.

Dacian Cioloş: Dacă va reacţiona rapid, Republica Moldova ar putea beneficia de proiecte avantajoase în domeniul agriculturii

În aprilie, Comisia Europeană va da publicităţii o nouă strategie a politicii de vecinătate, care include instrumente noi de dezvoltare agricolă şi rurală. Şi dacă Republica Moldova va reacţiona rapid şi va fi suficient de pregătită, ar putea beneficia de proiecte avantajoase în acest domeniu, a declarat Dacian Cioloş în cadrul întrevederii cu delegaţia Parlamentului de la Chişinău.

Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a remarcat că „este important faptul că Republica Moldova rămâne pe agenda europeană şi după alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010”. Dacian Cioloş a subliniat că „prin Acordul de liber schimb Uniunea Europeană încearcă să ajute economiile din statele vecine, iar semnarea unui asemenea acord cu Republica Moldova va fi un semnal pozitiv pentru mediul de afaceri european”.

Preşedintele Marian Lupu a menţionat, în cadrul discuţiei, că vizita la Bruxelles a delegaţiei din care fac parte reprezentanţi ai tuturor partidelor politice parlamentare, inclusiv din opoziţie, „constituie un mesaj clar proeuropean din partea Parlamentului Republicii Moldova”. „Actuala guvernare s-a angajat să realizeze reforme structurale serioase şi întreprinde acţiuni concrete în acest sens indiferent de situaţia politică creată”, a declarat Marian Lupu.

Delegaţia parlamentară moldoveană va reveni în seara acestei zile la Chişinău. Serviciul de presă al Parlamentului anunţă că Marian Lupu va susţine un briefing referitor la rezultatele vizitei oficiale la Bruxelles la ora 18:00, la Aeroportul Internaţional Chişinău.

Ce aşteaptă UE de la Republica Moldova

Sursa: Arena.md

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT