Home / Politic  / 9 decembrie – ziua alegerilor parlamentare în România

9 decembrie – ziua alegerilor parlamentare în România

Alegerile parlamentare în România vor avea loc pe 9 decembrie. O decizie în acest sens adoptată în data de 1 septembrie de Guvernul de la București, transmite realitatea.net. Anunţul a fost făcut de către purtătorul de

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Alegerile parlamentare în România vor avea loc pe 9 decembrie. O decizie în acest sens adoptată în data de 1 septembrie de Guvernul de la București, transmite realitatea.net. Anunţul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Guvernului român, Andrei Zaharescu. Cu doar câteva minute înainte, premierul Victor Ponta anunţase că din cauza opoziției PDL alegerile vor fi pe 2 decembrie.

„Astăzi suntem obligaţi să adoptăm data de 2 decembrie. E o dată rea, din punctul meu de vedere, pentru că sunt festivităţile de 1 Decembrie, este liber şi de Sf. Andrei.

Ar fi fost de o mie de ori mai bine să fie pe 25 noiembrie. Nu ştiu ce calcule are PDL, că dacă mai întârzie o săptămână alegerile nu ştiu cât o să mai crească ei în sondaje. Haideţi să adoptăm de principiu data de 2 decembrie şi o să vă rog, domnul ministru pentru relaţia cu Parlamentul, poate reuşiţi să aveţi o discuţie luni şi cu grupul PDL, pentru că ei sunt cei care s-au opus datei de 25 noiembrie, şi poate îi convingeţi că e bine pentru binele tuturor să vină cât mai mulţi oameni la vot”, a declarat premierul Ponta.

Conform Constituției României, Guvernul poate stabili data următoarelor alegeri legislative în perioada 2 decembrie 2012-17 martie 2013.

Precizăm că actuala componență a Parlamentului a fost validată pe 19 decembrie 2008.

Sursa: UNIMEDIA

 

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT