Home / Politic  / 9 decembrie – ziua alegerilor parlamentare în România

9 decembrie – ziua alegerilor parlamentare în România

Alegerile parlamentare în România vor avea loc pe 9 decembrie. O decizie în acest sens adoptată în data de 1 septembrie de Guvernul de la București, transmite realitatea.net. Anunţul a fost făcut de către purtătorul de

Fii alături și pe rețelele sociale

Alegerile parlamentare în România vor avea loc pe 9 decembrie. O decizie în acest sens adoptată în data de 1 septembrie de Guvernul de la București, transmite realitatea.net. Anunţul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Guvernului român, Andrei Zaharescu. Cu doar câteva minute înainte, premierul Victor Ponta anunţase că din cauza opoziției PDL alegerile vor fi pe 2 decembrie.

„Astăzi suntem obligaţi să adoptăm data de 2 decembrie. E o dată rea, din punctul meu de vedere, pentru că sunt festivităţile de 1 Decembrie, este liber şi de Sf. Andrei.

Ar fi fost de o mie de ori mai bine să fie pe 25 noiembrie. Nu ştiu ce calcule are PDL, că dacă mai întârzie o săptămână alegerile nu ştiu cât o să mai crească ei în sondaje. Haideţi să adoptăm de principiu data de 2 decembrie şi o să vă rog, domnul ministru pentru relaţia cu Parlamentul, poate reuşiţi să aveţi o discuţie luni şi cu grupul PDL, pentru că ei sunt cei care s-au opus datei de 25 noiembrie, şi poate îi convingeţi că e bine pentru binele tuturor să vină cât mai mulţi oameni la vot”, a declarat premierul Ponta.

Conform Constituției României, Guvernul poate stabili data următoarelor alegeri legislative în perioada 2 decembrie 2012-17 martie 2013.

Precizăm că actuala componență a Parlamentului a fost validată pe 19 decembrie 2008.

Sursa: UNIMEDIA

 

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT