Home / Politic  / PLDM a semnat pentru candidatura lui Lupu dar amenință cu boicotarea ședințelor Parlamentului

PLDM a semnat pentru candidatura lui Lupu dar amenință cu boicotarea ședințelor Parlamentului

Preşedintele PDM, candidatul AIE la şefia statului, Marian Lupu, a adunat 57 de semnături în susţinerea candidaturii sale (din AIE nu a semnat doar Iurie Toma, care şi-a depus mandatul de deputat, n.r). Marian Lupu a

Fii alături și pe rețelele sociale

Preşedintele PDM, candidatul AIE la şefia statului, Marian Lupu, a adunat 57 de semnături în susţinerea candidaturii sale (din AIE nu a semnat doar Iurie Toma, care şi-a depus mandatul de deputat, n.r).

Marian Lupu a declarat că deja are certificatul medical şi, la începutul săptămânii viitoare, va depune actele pentru înregistrarea în cursă. Pentru a candida la funcţia de şef al statului e nevoie de susţinere a minimum 15 deputaţi. Ultima zi de depunere a dosarelor este 13 decembrie.

Liberal-democraţii nu vor participa la şedinţele Parlamentului, dacă proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor nu va fi votat în varianta în care a venit de la Guvern. Poziţia PLDM a fost reiterată de către preşedintele fracţiunii, Valeriu Streleţ, după şedinţa AIE de vineri seara. De cealaltă parte, deputaţii PDM şi PL susţin că PLDM creează tensionări artificiale, transmite Info-Prim Neo.

Valeriu Streleţ a declarat că politica impozitării indirecte, pe care vor să o excludă celelalte fracţiuni parlamentare, este absolut necesară, iar politica bugetar-fiscală nu poate fi votată fără aceasta.

„Cred că toate acestea sunt legate de 16 decembrie (ziua alegerilor preşedintelui, n.r.)”, a declarat Mihai Ghimpu, comentând poziţia PLDM.

Şi preşedintele PDM , Marian Lupu, a declarat că PLDM a început să condiţioneze alegerea şefului statului prin politica bugetar-fiscală. Marian Lupu a mai spus că democraţii din comisia de profil au votat pentru a fi scoasă metoda indirectă de impozitare deoarece nu există un mecanism clar de stabilire a acestei noi metode.

La fel ca şi PDM, au votat PL şi PCRM. Din cauza acestui vot proiectul nu a ajuns în plenul Parlamentului. Deputaţii au decis să revină la el săptămâna viitoare.

Sursa: Agenția Info-prim.md

 

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT