Home / Politic  / UE va oferi 10 mln euro Republicii Moldova

UE va oferi 10 mln euro Republicii Moldova

UE va oferi 10 mln euro Republicii Moldova până la sfârșitul anului 2013. De acești bani vor beneficia și alte cinci state din Parteneriatul Estic, pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Acest anunț a fost

Fii alături și pe rețelele sociale

UE va oferi 10 mln euro Republicii Moldova până la sfârșitul anului 2013. De acești bani vor beneficia și alte cinci state din Parteneriatul Estic, pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Acest anunț a fost făcut de către către reprezentanţii BERD şi cei ai UE în RM joi, 10 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit șefului delegaţiei Uniunii Europene în RM, Dirk Schuebel a anunţat că UE, susţine financiar programele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare TAM şi BAS, pentru ţările din Parteneriatul Estic. “Aceşti bani vor susţine direct întreprinderile micro, mici şi mijlocii, prin intermediul experţilor şi consultanţilor în afaceri cu experienţă pentru a se adapta la cerinţele economiei de piaţă din Europa”.
În context, fostul director al BERD, Libor Krkoska a precizat că banii vor fi investiţi în tehnică, pentru ca întreprinderile să poată produce calitativ şi respectiv concura pe pieţele internaţionale. “Dorim să susţinem asociaţiile de afaceri, din ţările Parteneriatului Estic, să oferim un schimb de bune practici la nivel internaţionat şi european. Dorim să acordăm îndrumările necesare pentru ca întreprinderile să aibă un mediu de activitate mai prietenos. Bussinesul nu trebuie să rămîna în urmă”, a declarat acesta.
De menționat că, de această asistență tehnică vor beneficia Republica Moldova, Ucraina, Armenia, Azerbaidjan, Belarus și Georgia, țări membre ale Parteneriatului Estic. Finanțarea poate fi utilizată pentru susținerea proiectelor Turn Araund Management (TAM) și Business Advisorz Service (BAS).

Sursa: politik.md

Stiri din aceeasi categorie:

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT