Home / Social  / Veteranul de război al Armatei Române, Petru Ceban, a redobândit cetățenia română după 65 de ani

Veteranul de război al Armatei Române, Petru Ceban, a redobândit cetățenia română după 65 de ani

Preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război ai Armatei României din Republica Moldova, Petru Ceban, şi-a redobândit,  luni, 24 octombrie, cetăţenia română, după mai bine de 65 de ani de la ocuparea Basarabiei. Veteranul basarabean a depus jurământul

Fii alături și pe rețelele sociale

Preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război ai Armatei României din Republica Moldova, Petru Ceban, şi-a redobândit,  luni, 24 octombrie, cetăţenia română, după mai bine de 65 de ani de la ocuparea Basarabiei.

Veteranul basarabean a depus jurământul în ajunul Zilei Armatei Române, celebrată an de an la data de 25 octombrie într-un cadru festiv, avându-i alături pe câțiva dintre camarazii săi, între care academicianul Ion Mahu, profesorii Ion Onu și Filip Cramarciuc, dar și celebrul pictor Glebus Sainciuc, dar și pe ambasadorul României, Marius Lazurca, și membri ai corpului diplomatic românesc din capitala Republicii Moldova.

Ambasadorul României, Marius Lazurca, consideră că această modalitate, de susținere a celor care și-au dovedit atașamentul față de țară participând ca și combatanți pe front, este o metodă prin care se arată recunoștința statului român față de acești eroi.

”Statul român este încă dator acestor persoane, este un semn că recunoaștem această datorie și responsabilitate prin faptul că încercăm să ajutăm acești veterani care își doresc să-și redobândească cetățenia română, să o facă cât mai repede”, a declarat Marius Lazurca.

Veteranii, la rândul lor, au mulțumit reprezentanților diplomatici pentru atenția de care se bucură din partea României. Academicianul Ion Mahu a vorbit în numele veteranilor basarabeni din Armata Română. ”Noi veteranii de război suntem mândri pentru că am luptat în Armata Română, pentru că am contribuit la eliberarea României, independența și prosperarea ei”, a spus Ion Mahu.

Absolvent al Şcolii de Ofiţeri de Infanterie, Petru Ceban a participat la luptele din Transilvania, pe Mureş. După al Doilea Război Mondial, a revenit în Basarabia, pentru a-şi căuta familia. Petru Ceban și-a redobândit cetăţenia în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Consulatul României din Chişinău.

Ceremonia face parte din seria de manifestări dedicate în acest an, în Republica Moldova, Zilei Armatei Române.

Sursa: Arena.md

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT