Home / Sport  / Şanse mari la Mondiale: Lotul de şah al Moldovei a plecat în Brazilia

Şanse mari la Mondiale: Lotul de şah al Moldovei a plecat în Brazilia

Lotul de şah Republicii Moldova a plecat ieri, 15 noiembrie, la Campionatul Mondial de cadeţi din Caldas Novas, Brazilia, care va avea loc în perioada 17-27 noiembrie. Astfel, jucătorii, care au între 8 şi 18

Fii alături și pe rețelele sociale

Lotul de şah Republicii Moldova a plecat ieri, 15 noiembrie, la Campionatul Mondial de cadeţi din Caldas Novas, Brazilia, care va avea loc în perioada 17-27 noiembrie. Astfel, jucătorii, care au între 8 şi 18 ani, vor concura alături de concurenţi din alte ţări pentru a ajunge pe podium.

După cum informează Federaţia de Şah a Moldovei, din lotul ţării noastre fac parte campioana europeană din 2010 Diana Baciu, campioana naţională de senioare Olga Hâncu, care va concura la categoria de vârstă până la 14 ani, vicecampionul continental din anul curent Nichita Morozov, Valentina Biciuc, Vladlen Şevciuc, iar cea mai mică participantă din Moldova este Ana Curoşu, care are doar 8 ani.

Împreună cu jucătorii, la Mondiale a plecat şi maestrul internaţional Vasile Sanduleac, dar şi un grup de părinţi, care au avut un aport financial considerabil pentru a organiza deplasarea. Vicepreşedintele Federaţiei, Ion Solonar a declarat că există premise, astfel că Diana Baciu cât şi Nichita Morozov au şanse pe podium.

„Performanţele jucătorilor noştri de la Campionatul European din 2011 constituie argumentele care-i plasează printre favoriţi. Depinde mult de startul ce-l vor lua, acomodarea la diferenţa de fus orar şi alte nuanţe”, a mai spus Solonar. De asemenea, oficialul s-a arătat încrezut în faptul că vre-un jucător moldovean ar putea arăta vre-o surpriză, însă acest scop va fi foarte greu de realizat.

Precizăm că în 1996, moldoveanca Almira Scripcenco a devenit campioană mondială a Campionatului Mondial de cadeţi, juniori şi tineret. Cristina Moşin a fost deja vicecampioană mondială la categoria de vârstă de până la 16 ani, iar Diana Baciu a fost medaliată de două ori în trecut cu bronz la Mondiale.

Sursa: UNIMEDIA

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT