Home / Cultural  / 162 de ani de la naşterea lui Eminescu

162 de ani de la naşterea lui Eminescu

În Chișinău, astăzi, vor avea loc mai multe acţiuni culturale dedicate aniversării a 162-a de la naşterea celui mai mare poet român, Mihai Eminescu. În această dimineaţă, şi liderii politici vor depune flori la bustul geniului

Fii alături și pe rețelele sociale

În Chișinău, astăzi, vor avea loc mai multe acţiuni culturale dedicate aniversării a 162-a de la naşterea celui mai mare poet român, Mihai Eminescu.

În această dimineaţă, şi liderii politici vor depune flori la bustul geniului român din Aleea Clasicilor din Capitală. Primul care a făcut acest lucru a fost preşedintele interimar Marian Lupu.  Acesta va fi urmat de conducerea Partidului Liberal, dar şi de premierul Vlad Filat.

Şi Partidul Acţiunea Democratică anunţă că va depune flori la bustul poetului. De asemenea, tinerii din organizaţia de tineret PAD vor oferi trecătorilor manifeste cu poezii din creația lui Mihai Eminescu. Înainte de şedinţa Parlamentului, aceştia vor distribui o selecție specială de versuri deputaților din Parlamentul Republicii Moldova.

La orele 16.30, la Teatrul Național de Operă și Balet, va avea loc o expoziție de carte și cultură, iar la 17.00, spectacolul „Dor de Eminescu”, susținut de soliștii și orchestra operei.
De asemenea, la ora 18.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Capitală va avea loc spectacolul „Al meu nume o să-l poarte. Secolii din gură-n gură”.
Poetul, prozatorul şi publicistul Mihai Eminescu s a născut la 15 ianuarie 1850 în Botoşani. Este considerat cel mai mare poet român şi unul din marii poeţi universali, opera sa fiind tradusă în zeci de limbi. S-a stins din viaţă la 15 iunie, 1889, în vârsta de doar 39 de ani. Cauza exactă a morții sale rămâne însă învăluită în mister.
Sursa: UNIMEDIA

 

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT