Home / Cultural  / 300 de basarabeni la Iași, de Ziua Unirii. Dorințele lui Chirtoacă

300 de basarabeni la Iași, de Ziua Unirii. Dorințele lui Chirtoacă

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a declarat, în cadrul manifestărilor organizate la Iași pentru a marca 157 de ani de la infaptuirea Micii Uniri, că idealul său este ca Republica Moldova să se unească cu Romania,

Fii alături și pe rețelele sociale

24 ianuarie 2016, Unire, Iasi, foto Dan Luca (8)Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a declarat, în cadrul manifestărilor organizate la Iași pentru a marca 157 de ani de la infaptuirea Micii Uniri, că idealul său este ca Republica Moldova să se unească cu Romania, pentru ca și basarabenii să fie protejați de o umbrelă de securitate, transmite Agerpres.

„Îmi doresc ca umbrela de securitate să ajungă și peste Prut, până la Nistru și mai departe, pentru a (ne) proteja pe noi, cei de acolo, de fărădelegile care vin dinspre Kremlin în continuare, iar pașaportul să fie unul și același, nu două. Asta mi-aș dori pe mai departe”, a spus, în discursul său, primarul Chișinăului.

 

Chirtoacă  a mai precizat că își dorește ca autostrada Ungheni-Târgu Mureș-Iași să treacă și prin Republica Moldova, până la Chișinău.

„Cred că această autostradă ar trebui să ajungă direct la Chișinău, pentru că sunt primii pași care vor reuși să apropie mentalitățile cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului”, a spus Dorin Chirtoaca.

Între 6.000 și 7.000 de persoane au participat la manifestările organizate cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române, mai mult de 300 dintre ei fiind români basarabeni.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au fost prezenţi la manifestaţii. După discursurile din Piaţa Unirii, preşedintele Klaus Iohannis s-a prins în Hora Unirii.

În faţa Bisericii Trei Ierarhi, sute de oameni au scandat lozinci unioniste şi au purtat pancarte pe care se putea citi: „Vrem Unirea”, „Basarabia pământ românesc”, „Basarabia e România”.

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT