Home / Evenimente  / Actiunea 2012: La o luna de la uciderea lui Vadim Pisari, protest la Ambasada Rusiei din Chișinău

Actiunea 2012: La o luna de la uciderea lui Vadim Pisari, protest la Ambasada Rusiei din Chișinău

La o lună de la împuşcarea la Nistru a tânărului Vadim Pisari, grupurile de iniţiativă Fapte nu Vorbă şi Spirit Românesc, organizaţii componente ale Platformei Civice Acțiunea 2012, au desfășurat ieri, 1 februarie, ora 18:00,

Fii alături și pe rețelele sociale

La o lună de la împuşcarea la Nistru a tânărului Vadim Pisari, grupurile de iniţiativă Fapte nu Vorbă şi Spirit Românesc, organizaţii componente ale Platformei Civice Acțiunea 2012, au desfășurat ieri, 1 februarie, ora 18:00, un protest în fața Ambasadei Federației Ruse de la Chişinău cerând retragerea Armatei ruse de ocupatie şi expulzarea ambasadorului rus Valeri Kuzmin. La eveniment s-au alăturat şi câteva grupuri de suporteri ai unor echipe de fotbal, transmite Romanian Global News.

Protestatarii au afişat la poarta ambasadei două banere cu mesajele: „O lună a trecut, nimic nu s-a făcut” şi „Cerem scuzele de rigoare, afara armata de ocupare” scandând „Armata rusă afară”, „Basarabia Pământ Românesc” ş.a.


Voluntarii Platformei Civice Acțiunea 2012 au mai organizat un protest similar acum 2 săptămâni, la 14 ianuarie, când aproximativ 150 de persoane au cerut retragerea armatei ruse la Ambasada Federaţiei Ruse şi la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrarii Europene al RM.
Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care militează pentru reunirea Basarabiei cu România.

Sursa: rgnpress.ro

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT