Home / Economic  / Avertismentul FMI: Există riscul unei spirale de instabilitate financiară mondială

Avertismentul FMI: Există riscul unei spirale de instabilitate financiară mondială

Există riscul unei spirale de instabilitate financiară mondială. Despre aceasta a avertizat şeful FMI, Christine Lagarde, referindu-se la criza datoriei din Europa şi la ameninţările recesiunii, într-un discurs rostit la începutul unei vizite de două

Fii alături și pe rețelele sociale

Există riscul unei spirale de instabilitate financiară mondială. Despre aceasta a avertizat şeful FMI, Christine Lagarde, referindu-se la criza datoriei din Europa şi la ameninţările recesiunii, într-un discurs rostit la începutul unei vizite de două zile în China.

 

Oficialul susţine că Asia nu este ferită de acest risc şi a făcut apel la China să se doteze cu o monedă mai puternică. Aceasta, în condiţiile în care deprecierea yuanului este considerată ca fiind la originea imenselor excedente comerciale acumulate de către Beijing.

Amintim că FMI nu atrage atenţia pentru prima dată asupra fazei periculoase în care a intrat economia lumii. Anterior, directorul general adjunct al FMI, Nemat Shafik, a declarat că o încetinire concomitentă în Europa şi în SUA înseamnă un avans al economiei mondiale mai lent decât ne-am fi aşteptat.

În cadrul ultimei misiuni a FMI venită la Chişinău, şeful acesteia, Nikolay Gueorguiev, s-a arătat interesat de perspectivele creşterii economiei Republicii Moldova în anii viitori. Această preocupare vine în contextul în care FMI anticipează că principalii parteneri comerciali ai ţării noastre vor fi afectaţi de criza mondială.

Sursa: unimedia.md

Stiri din aceeasi categorie:

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT