Home / Politic  / Băsescu: ”Vreau o țară nouă pentru români”

Băsescu: ”Vreau o țară nouă pentru români”

După o tăcere care a durat mai multe săptămâni, președintele Traian Băsescu a ieșit astăzi cu o declarație către poporul român. În intervenția sa de la Cotroceni, Băsescu a vorbit despre problemele românilor, dar și despre

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

După o tăcere care a durat mai multe săptămâni, președintele Traian Băsescu a ieșit astăzi cu o declarație către poporul român.

În intervenția sa de la Cotroceni, Băsescu a vorbit despre problemele românilor, dar și despre perspectivele guvernării.

” Mă adresez românilor pentru că manifestaţiile din ultima vreme, scandările din stradă, mesajele de pe mijloacele electronice mi-au creat impresia că pentru o parte dintre români s-a creat o ruptură între populaţie şi preşedinte. Pentru români, obligaţia preşedintelui de a-i reprezenta continuu este unul dntre imperativele majore”, și-a început președintele  discursul.

Băsescu a declarat că ar vrea ca românii să înţeleagă că îi este extrem de clară situaţia în care se află.
” Eu ştiu ce trebuie făcut. Va trebui ca în continuare, într-un parteneriat cu Guvernul, să deschidem acest orizont de ţară nouă pentru români. Printre cele mai importante lucruri sunt revizuirea Constituţiei”, a mai spus liderul de la Cotroceni, precizând că România mai are nevoie și de o nouă lege electorală, și de una a Sănătății.

Referindu-se la acuzațiile care I se aduc în ultima vreme, Băsescu a menționat că oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta de dictator, el va continua să susţină fără rezerve toate instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei.

” Sunt de meserie comandant de navă şi nu am ratat niciodată destinaţia. Nu o voi rata nici cu România”, a mai spus președintele.
Băsescu a chemat societatea civilă de bună calitate, care s-a retras în cochilie, să revină în prim-planul vieţii politice şi sociale.
Traian Băsescu a explicat poporului și de ce nu își poate da demisia.

”Preşedinţii nu pot să demisioneze în perioadă de criză. Nu iau în consideraţie o asemenea soluţie decât dacă va fi evident că asta este soluţia”, a spus el.

Sursa: Union.md

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT