Home / Politic  / Băsescu: ”Vreau o țară nouă pentru români”

Băsescu: ”Vreau o țară nouă pentru români”

După o tăcere care a durat mai multe săptămâni, președintele Traian Băsescu a ieșit astăzi cu o declarație către poporul român. În intervenția sa de la Cotroceni, Băsescu a vorbit despre problemele românilor, dar și despre

Fii alături și pe rețelele sociale

După o tăcere care a durat mai multe săptămâni, președintele Traian Băsescu a ieșit astăzi cu o declarație către poporul român.

În intervenția sa de la Cotroceni, Băsescu a vorbit despre problemele românilor, dar și despre perspectivele guvernării.

” Mă adresez românilor pentru că manifestaţiile din ultima vreme, scandările din stradă, mesajele de pe mijloacele electronice mi-au creat impresia că pentru o parte dintre români s-a creat o ruptură între populaţie şi preşedinte. Pentru români, obligaţia preşedintelui de a-i reprezenta continuu este unul dntre imperativele majore”, și-a început președintele  discursul.

Băsescu a declarat că ar vrea ca românii să înţeleagă că îi este extrem de clară situaţia în care se află.
” Eu ştiu ce trebuie făcut. Va trebui ca în continuare, într-un parteneriat cu Guvernul, să deschidem acest orizont de ţară nouă pentru români. Printre cele mai importante lucruri sunt revizuirea Constituţiei”, a mai spus liderul de la Cotroceni, precizând că România mai are nevoie și de o nouă lege electorală, și de una a Sănătății.

Referindu-se la acuzațiile care I se aduc în ultima vreme, Băsescu a menționat că oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta de dictator, el va continua să susţină fără rezerve toate instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei.

” Sunt de meserie comandant de navă şi nu am ratat niciodată destinaţia. Nu o voi rata nici cu România”, a mai spus președintele.
Băsescu a chemat societatea civilă de bună calitate, care s-a retras în cochilie, să revină în prim-planul vieţii politice şi sociale.
Traian Băsescu a explicat poporului și de ce nu își poate da demisia.

”Preşedinţii nu pot să demisioneze în perioadă de criză. Nu iau în consideraţie o asemenea soluţie decât dacă va fi evident că asta este soluţia”, a spus el.

Sursa: Union.md

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT