Home / romanii de pretutindeni  / Comunicat de presă – Senatorul PDL Viorel Badea

Comunicat de presă – Senatorul PDL Viorel Badea

Fii alături și pe rețelele sociale

Senatorul PDL Viorel Badea a luat pozitie referitor la atacurile armate din ultimele doua zile la care au fost supusi lideri ai comunitatilor romanilor din Serbia, atacuri pe care le considera o provocare menita sa dezechilibreze cursul pozitiv al dialogului romano-sarb in ceea ce priveste respectarea drepturilor fundamentale ale conationalilor din statul vecin.
‘Am luat act cu stupoare si ingrijorare de ceea ce se intampla in ultimele 48 de ore in Serbia si cer pe aceasta cale autoritatilor competente din statul vecin sa intervina de urgent pentru restabilirea linistii si legalitatii in localitatile Sipicova si Janku Most.

Solicit totodata identificarea cat mai rapida a vinovatilor si tragerea lor la raspundere in conformitate cu legile Republicii Serbia’, a declarat Viorel Badea. Potrivit acestuia, asemenea manifestari extremist vor avea cel putin doua efecte colaterale: instaurarea nelinistii si agitatiei in comunitatea romanilor din Serbia, iar pe de alta parte alimentarea sentimentelor antiromanesti ale nationalistilor sarbi, toate acestea riscand sa atraga dupa sine o reactive negative in lant din partea unor state member ale Uniunii Europene.

‘In aceasta perioada Serbia nu are nevoie de evenimente care sa aduca aminte de greseli ale trecutului recent, mai ales in conditiile in care cetatenii statului vecin si-au manifestat dorinta de a face parte din mare familie a democratiilor europene’, a mai afirmat senatorul PDL, presedintele Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni din Senatul Romaniei.

Viorel Badea a precizat ca va monitoriza in continuare situatia din Serbia, urmand ca in functie de evolutiile din zona sa luam masurile care se impun. De asemeneam, parlamentarul democrat-liberal, reprezentant in Parlamentul Romaniei al romanilor din Serbia, a tinut sa le transmita acestora sa-si pastreze calmul si sa nu reactioneze necontrolat la asemenea provocari, asigurandu-i ca autoritatile romane vor face uz de toate instrumentele bilateral pentru a restabili linistea si normalitatea in zona.

BIROUL DE PRESA

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview