Home / Evenimente  / Concurs: 500 euro pentru un articol pentru Basarabia

Concurs: 500 euro pentru un articol pentru Basarabia

Centrul de Studii pentru Resurse Româneşti acordă un premiu de 500 de euro pentru cel mai bun articol scris de un bloger pentru Basarabia. Regulamentul concursului “Blog pentru Basarabia” 1. Participanţii Poate participa orice deţinător al unui blog (cetăţean

Fii alături și pe rețelele sociale

Centrul de Studii pentru Resurse Româneşti acordă un premiu de 500 de euro pentru cel mai bun articol scris de un bloger pentru Basarabia.

Regulamentul concursului “Blog pentru Basarabia”

1. Participanţii

Poate participa orice deţinător al unui blog (cetăţean al României sau Republicii Moldova) care scrie un articol pentru Basarabia (nu contează dacă blogul este pe un domeniu propriu sau wordpress, blogspot etc). Pentru a participa la concurs trebuie să deveniţi utilizator înregistrat al acestei pagini, ceea ce vă dă dreptul să postaţi comentarii (click aici pentru înregistrare).

Atenţie! La înregistrare ar trebui să folosiţi o adresă de e-mail validă şi ar fi de preferat să folosiţi numele real pentru a se putea lua legătura în vederea transmiterii premiului.

După ce aţi devenit utilizator înregistrat al acestei pagini lăsaţi aici un comentariu cu adresa blogului pe care doriţi să îl înscrieţi în concurs. Voi alcătui o listă actualizată periodic a participanţilor la concurs. Un gest sportiv ar fi ca după înscrierea în concurs să anunţaţi şi pe blogul vostru acest lucru, eventual să-i încurajaţi şi pe alţii să participe.

Atenţie! După înregistrare trebuie să lăsaţi aici un comentariu cu adresa blogului pe care doriţi să îl înscrieţi în concurs! Fiecare utilizator înregistrat în concurs poate propune un singur blog.

Lista participanţilor la concurs va fi alcătuită în ordinea înscrierii.

2. Desfăşurarea concursului

Concursul “Blog pentru Basarabia” se va desfăşura în patru etape.

Etapa I. Înscrierea concurenţilor. În perioada 2-16 iunie 2011 timp de două săptămâni deţinătorii de bloguri se vor putea înscrie în concurs, conform procedurii de mai sus. Înscrierea în concurs se încheie pe 16 iunie la orele 24:00.

Etapa II. Publicarea articolelor. În săptămâna 16-23 iunie participanţii la concurs vor putea propune articole spre publicare. Fiecare participant poate propune un singur articol.

Pentru a fi acceptat în concurs articolul trebuie să fie publicat pe blogul participantului cu link către pagina www.blog-pentru-basarabia.ro.

Articolele înscrise în concurs vor fi publicate pe pagina www.blog-pentru-basarabia.ro la secţiunea Concurs Blog pentru Basarabia cu link către blogul autorului. Publicarea articolelor se va face în ordinea propunerii lor.

La sfârşitul fiecărui articol va fi introdus un modul de vot. Articolele vor fi acceptate în concurs până pe 23 iunie la orele 24:00.

Etapa III. Votul popular. În săptămâna 23-30 iunie articolele participante la concurs vor putea fi votate de oricine devine utilizator înregistrat al acestei pagini. Participanţii au dreptul să îşi încurajeze cititorii blogului personal şi prietenii să voteze pentru ei în cadrul concursului. Utilizatorii înregistraţi care nu sunt participanţi la concurs pot vota o singură dată pentru fiecare articol. Orice încercare de fraudă va duce la excluderea din concurs a respectivului articol. Votul va fi posibil până pe 30 iunie orele 24:00.

Etapa IV. Jurizarea. Primele cinci articole care vor primi cele mai multe voturi vor intra în etapa de jurizare. Câştigătorul concursului va fi decis de un juriu format din jurnaliştii Constantin Tănase, Vitalie Călugăreanu şi Cristian Tabără. Decizia juriului va fi făcută publică pe 4 iunie 2011.

3. Criterii de jurizare

a. Acesta este un concurs de articole, fotoreportajele nu sunt acceptate. Pentru a putea participa la concurs articolul trebuie să fie inedit – adică să nu mai fi apărut pe altă pagină înainte de 2 iunie 2011.

b. Articolele trebuie să fie redactate în limba română. Nerespectarea normelor gramaticale constituie un minus major, ca şi lipsa diacriticelor. Articolele scrise fără diacritice sau cu greşeli vor intra în faza de jurizare, însă în caz de egalitate la celelalte criterii, articolul care respectă toate normele limbii române va ieşi câştigător.

c. Articolele trebuie să aibă 4.000 de caractere (cu tot cu spaţii) +/- 15%. Articolele mai lungi sau mai scurte de 4.000 de semne dincolo de toleranţa acceptată vor fi depunctate la faza de jurizare.

d. În faza de jurizare vor fi apreciate în afară de criteriile de mai sus: stilul exprimării, coerenţa redactării şi originalitatea ideilor.

e. Criteriul suprem: articolul trebuie să fie pentru Basarabia!

f. Ce subiecte ar trebui tratate? orice subiecte, atâta vreme cât respectă criteriile de mai sus.

Dacă eşti gata să te înscrii în concurs click aici pentru a deveni utilizator înregistrat!

P.S. Ca să nu existe confuzii: concursul “Blog pentru Basarabia” este parte componentă a campaniei “365 de zile pentru Basarabia”, campanie în cadrul căreia a fost creată această pagină. Vor mai fi şi alte concursuri şi acţiuni. Doar să ne strângem mai mulţi.

Sursa: Blog pentru Basarabia

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT