Home / Cultural  / Concurs pentru 500 de euro: “Unirea românilor văzută din Basarabia”

Concurs pentru 500 de euro: “Unirea românilor văzută din Basarabia”

“Unirea românilor văzută din Basarabia” este un concurs-fulger: trebuie să scrieţi un articol despre ziua de 1 decembrie 1918 în următoarele 9 zile. Deşi ziua naţională a României aniversează unirea Transilvaniei cu România, acest pas

Fii alături și pe rețelele sociale

“Unirea românilor văzută din Basarabia” este un concurs-fulger: trebuie să scrieţi un articol despre ziua de 1 decembrie 1918 în următoarele 9 zile. Deşi ziua naţională a României aniversează unirea Transilvaniei cu România, acest pas nu ar fi fost realizat dacă nu exista unirea Basarabiei cu România. Anul 1918 a fost cel mai norocos an al istoriei românilor. Cum de a fost posibil anul 1918? Poate vom vedea ce cred blogerii din ziua de azi despre acest an.

1. Premiul concursului: 500 euro.
2. Ce trebuie să faceţi pentru a intra în concurs:
 • Să creaţi sau să aveţi un blog pe wordpress.com sau blogger.com (sau găzduire proprie, blog să fie).
 • Pe acest blog trebuie publicat un articol despre anul 1918 şi unirea românilor. Articolul trebuie să aibă 3.000 – 5.000 de semne.
 • După ce aţi creat blogul trebuie să îl anunţaţi pe această pagină. Fie printr-un comentariu, fie printr-un e-mail la adresa contact (at) blog-pentru-basarabia.ro. ATENŢIE! Adresa de e-mail de la care anunţaţi înscrierea în concurs va fi folosită pentru a lua legătura pentru trimiterea banilor, aşa că ar fi bine să fie o adresă funcţională.
 • Blogul înscris în concurs trebuie să conţină un link către pagina www.blog-pentru-basarabia.ro
3. Perioada de desfăşurare a concursului: 3 noiembrie – 12 noiembrie 2011. Articolele pot fi înscrise în concurs până pe data de 12 noiembrie orele 24:00. Pe 14 noiembrie 2012 va fi anunţat câştigătorul desemnat de juriu.
4. Juriul va fi alcătuit din: Constantin Tănase (Chişinău), Roman Mihăieş(Chişinău), Ovidiu Eftimie (Braşov) şi Mitoş Micleuşanu (Bucureşti). Fiecare membru al juriului va da o notă de la 1 la 10 fiecărui articol înscris în concurs. În caz de egalitate pentru primul loc, paginile respective vor fi jurizate a doua oară.
Premiul acestui concurs este asigurat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

 

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
3 COMMENTS
 • Cineva 3 noiembrie 2011

  Doar studentii pot participa la acest concurs?

 • Zortex 12 noiembrie 2011

  Am scris varianta iniţială a articolului neţinând cont de limita semnelor.. E mai mare.. Este condiţia 3000-5000 de semne strict obligatorie? Fac varianta mai scurtă, dar îşi pierde din conţinut şi e un şir de idei ce aş vrea să-l menţin..
  Voi publica pe blog ambele variante, cea scurtă fiind pt concurs.. Vă mulţumesc anticipat..

POST A COMMENT