Home / Politic  / Concurs pentru presedintia CSJ. Ion Muruianu s-a inregistrat OFICIAL in cursa

Concurs pentru presedintia CSJ. Ion Muruianu s-a inregistrat OFICIAL in cursa

Fostul presedinte al CSJ candideaza inca o data la functia de presedinte al Curtii. Acesta s-a inscris in cursa impreuna cu actualul judecator la CEDO Mihai Poalelungi, a declarat pentru INPROFUNZIME.MD membrul CSM Anatol Turcanu. "Teoretic,

Fii alături și pe rețelele sociale

Fostul presedinte al CSJ candideaza inca o data la functia de presedinte al Curtii. Acesta s-a inscris in cursa impreuna cu actualul judecator la CEDO Mihai Poalelungi, a declarat pentru INPROFUNZIME.MD membrul CSM Anatol Turcanu.

„Teoretic, luni este ultima zi de inscriere in concurs, dar nu cred ca ar mai putea sa mai apara vreun doritor”, a mentionat Anatol Turcanu.  Totusi, acesta a tinut sa sublinieze ca alegerea presedintelui CSJ nu va avea loc mai devreme de 10 noiembrie.

„Patru din membrii CSM pleaca intr-o deplasare in SUA. Raman doar opt, dintre care unul este Ion Muruianu, iar alegerea nu poate avea loc din lipsa de cvorum”, a declarat Turcanu. Astfel, la concursul din noiembrie urmeaza sa participe fostul presedinte al CSJ Ion Muruianu care se va duela cu actualul judecator la CEDO Mihai Poalelungi.

Ultimul a avut parte anterior de sustinerea deschisa a fostului ministru al Justitiei Alexandru Tanase. La concursul care a avut loc in februarie au candidat 5 judecatori. Totusi, batalia s-a dat intre Ion Muruianu si Raisa Botezatu, insa in urma votarii niciunul nu a acumulat numarul necesar de voturi, functia de presedinte interimar fiind ocupata de judecatorul Raisa Botezatu.

Dupa aceasta, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala decizia Parlamentului de demitere a lui Ion Muruianu, iar Curtea de Apel Chisinau a anulat decizia CSM. Odata anulate, Raisa Botezatu a plecat din functia de presedinte interimar al CSJ, postul fiind ocupat in prezent de catre Ion Muruianu pana la desemnarea viitorului presedinte al Curtii.

Sursa: inprofunzime.md

 

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT