Home / Politic  / Concurs pentru presedintia CSJ. Ion Muruianu s-a inregistrat OFICIAL in cursa

Concurs pentru presedintia CSJ. Ion Muruianu s-a inregistrat OFICIAL in cursa

Fostul presedinte al CSJ candideaza inca o data la functia de presedinte al Curtii. Acesta s-a inscris in cursa impreuna cu actualul judecator la CEDO Mihai Poalelungi, a declarat pentru INPROFUNZIME.MD membrul CSM Anatol Turcanu. "Teoretic,

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Fostul presedinte al CSJ candideaza inca o data la functia de presedinte al Curtii. Acesta s-a inscris in cursa impreuna cu actualul judecator la CEDO Mihai Poalelungi, a declarat pentru INPROFUNZIME.MD membrul CSM Anatol Turcanu.

„Teoretic, luni este ultima zi de inscriere in concurs, dar nu cred ca ar mai putea sa mai apara vreun doritor”, a mentionat Anatol Turcanu.  Totusi, acesta a tinut sa sublinieze ca alegerea presedintelui CSJ nu va avea loc mai devreme de 10 noiembrie.

„Patru din membrii CSM pleaca intr-o deplasare in SUA. Raman doar opt, dintre care unul este Ion Muruianu, iar alegerea nu poate avea loc din lipsa de cvorum”, a declarat Turcanu. Astfel, la concursul din noiembrie urmeaza sa participe fostul presedinte al CSJ Ion Muruianu care se va duela cu actualul judecator la CEDO Mihai Poalelungi.

Ultimul a avut parte anterior de sustinerea deschisa a fostului ministru al Justitiei Alexandru Tanase. La concursul care a avut loc in februarie au candidat 5 judecatori. Totusi, batalia s-a dat intre Ion Muruianu si Raisa Botezatu, insa in urma votarii niciunul nu a acumulat numarul necesar de voturi, functia de presedinte interimar fiind ocupata de judecatorul Raisa Botezatu.

Dupa aceasta, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala decizia Parlamentului de demitere a lui Ion Muruianu, iar Curtea de Apel Chisinau a anulat decizia CSM. Odata anulate, Raisa Botezatu a plecat din functia de presedinte interimar al CSJ, postul fiind ocupat in prezent de catre Ion Muruianu pana la desemnarea viitorului presedinte al Curtii.

Sursa: inprofunzime.md

 

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT