Home / Social  / De azi, căldură în apartamentele din Chişinău

De azi, căldură în apartamentele din Chişinău

Startul sezonului de încălzire în Chişinău va fi dat astăzi. Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că a fost deja semnată dispoziţia cu privire la deschiderea

Fii alături și pe rețelele sociale

Startul sezonului de încălzire în Chişinău va fi dat astăzi. Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că a fost deja semnată dispoziţia cu privire la deschiderea sezonului de termoficare pentru fondul locativ.

Potrivit Serviciului de presă al Primăriei, racordarea tuturor consumatorilor la reţeaua de agent termic va dura 4 – 5 zile. Persoanele a căror locuinţe nu sunt încălzite la nivelul necesar, pot să se adreseze gestionarilor fondului locativ.
În acest sezon de încălzire, familiile cu venituri mici vor beneficia de compensaţii din partea Primăriei Chişinău, în mărime de 40 la sută din costul facturii la încălzire. În cazul încălzirii individuale în oraş şi suburbii, beneficiarii primesc câte 250 lei lunar pentru gospodărie.
Sezonul de încălzire pentru grădiniţe, şcoli internat şi spitalele de copii a început la 17 octombrie curent.
ARENA reaminteşte că ieri Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a aprobat noul tarif la agentul termic. Astfel, tariful a fost majorat de la 898 lei până la 987 lei pentru o gigacalorie, în creștere cu 9,9 la sută. Noul tarif la căldură va intra în vigoare după publicarea deciziei respective în Monitorul Oficial.
Sursa: Arena.md

 

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT