Home / Politic  / Deputaţii PCRM nu participă la alegerea şefului statului

Deputaţii PCRM nu participă la alegerea şefului statului

În urmă cu câteva minute, s-a terminat ședința plenară a PCRM. Vladimir Voronin a anunțat că PCRM nu va participa la procedura de alegere a șefului statului programată pentru ora 14.00. În acest caz, cel

Fii alături și pe rețelele sociale

În urmă cu câteva minute, s-a terminat ședința plenară a PCRM. Vladimir Voronin a anunțat că PCRM nu va participa la procedura de alegere a șefului statului programată pentru ora 14.00. În acest caz, cel mai probabil, Marian Lupu nu va întruni 61 de voturi pro. Grupul Dodon (3 deputați) a declarat că va vota împotrivă, iar AIE are doar 58+1 voturi.

„Această procedură este o farsă împotriva poporului și statalității. Noi nu vom participa la această farsă, la această ședință. Dacă prima tentativă va fi declarată nevalidă, noi suntem gata să ne implicăm în discuții cu privire la identificarea unei alte candidaturi. Noi nu renunțăm la discuții”, a declarat Voronin cu puțin timp în urmă.

 

Potrivit regulamentului adoptat de coaliția de guvernare, dacă la procedura de alegere a șefului statului nu participă cel puțin 61 de deputați, scrutinul este declarat nevalid.

Igor Dodon a declarat că cei 3 deputați pe care îi reprezintă vor participa la scrutin, dar vor vota împotriva lui Marian Lupu. Aceștia spun că vor arăta buletinele de vot pentru ca electoratul să se convingă de consecvența grupului.

Ședința specială de alegere a președintelui țării începe la ora 14.00. PLDM, PD și PL au anunțat că vor vota pentru Marian Lupu.

 

Stiri din aceeasi categorie:

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT