Home / romanii de pretutindeni  / Foştii premieri ai României în favoarea Unirii

Foştii premieri ai României în favoarea Unirii

Adrian Năstase, Radu Vasile şi Victor Ciorbea sunt cei trei foşti premieri de la Bucureşti care s-au pronunţat în favoarea unirii dintre Republica Moldova şi România, anunţăPlatforma Civică Acţiunea 2012 într-un comunicat de presă. Prim-ministru între

Fii alături și pe rețelele sociale

Adrian Năstase, Radu Vasile şi Victor Ciorbea sunt cei trei foşti premieri de la Bucureşti care s-au pronunţat în favoarea unirii dintre Republica Moldova şi România, anunţăPlatforma Civică Acţiunea 2012 într-un comunicat de presă.

Prim-ministru între anii 2000-2004, Adrian Năstase este de părere că orice presiune şi efort de a marca identitatea comună sunt extrem de utile în sensul realizării Unirii. „Nici un om politic responsabil nu va fi împotriva Unirii, dar trebuie să vedem ce este realizabil, în ce interval de timp. Aduceți-vă aminte că eu am lansat ideea celor două state românești în 1991, în ideea că vom putea urma modelul german și să unificăm cele două state” a declarat acesta.

Radu Vasile, cel care s-a aflat la conducerea Executivului României între anii 1998-1999, consideră că strângerea legăturilor culturale, sportive și mai ales economice între România şi Republica Moldova reprezintă direcţia de acţiune pentru unificare. Potrivit fostului premier, procesul va fi unul natural, pe care l-ar îmbrățișa cu toată dragostea.

În acelaşi timp, Victor Ciorbea, fost primar al Bucureștiului și apoi prim-ministru în guvernul Convenţiei Democrate Române, Victor Ciorbea este de părere că „nu trebuie să lăsăm să adoarmă fie și pentru o clipă această luptă permanentă pentru consolidarea ideii de unitate națională și acțiune efectivă pentru refacerea unității naționale a românilor de dincolo și de dincoace de Prut”.

Potrivit Platformei Civice Acţiunea 2012, cele trei declaraţii au fost făcute în contextul împlinirii a 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus.

SURSA: INFOPRUT.RO

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT