Home / Stiri de Top  / HAOS lângă regiunea transnistreană! Posturi de control, instalate unilateral de autorităţile de la Tiraspol VIDEO

HAOS lângă regiunea transnistreană! Posturi de control, instalate unilateral de autorităţile de la Tiraspol VIDEO

(UPDATE 02:15) Ion Bodrug: Containerele vor rămâne până dimineața lângă postul de poliție din localitate. (UPDATE 02:08) Militarii transnistreni au blocat drumul spre partea transnistreană. (UPDATE 02:00) După șase ore, posturile de control au fost dezinstalate. Containerele

Fii alături și pe rețelele sociale


(UPDATE 02:15) Ion Bodrug: Containerele vor rămâne până dimineața lângă postul de poliție din localitate.

(UPDATE 02:08) Militarii transnistreni au blocat drumul spre partea transnistreană.

(UPDATE 02:00) După șase ore, posturile de control au fost dezinstalate. Containerele au fost încărcate întro mașină de mare tonaj.

(UPDATE 01:50) Militarii transnitreni au permis demontarea unui post de control.

(UPDATE 01:45) Potrivit unui reprezentant al regiunii transnistrene, acțiunile din această noapte de la Varnița au fost coordonate cu o lună în urmă la Odessa. „Specificul ilegalității, precum contrabanda are loc pe timp de noapte”, astfel a explicat reprezentantul regiunii trensnistrene acțiunile lor nocturne.

(UPDATE 01:40) Membrii Comisiei Unificate de Control încearcă să discute cu militarii transnistreni, însă cei din urmă refuză să vorbească. Circulaía pe treseu a fost blocată pentru câteva ore, însă, la moment, se circulă fără probleme.

(UPDATE 01:30) Au loc noi îmbrânceli între militarii transnistreni și locuitorii satului Varnița.

(UPDATE 01:25) Situația rămâne a fi tensionată. Militarii transnistreni s-au baricadat lângă posturile de control și se opun dezinstalării acestora.

IMAGINI VIDEO puteți urmări ÎN DIRECT la Publika TV și pe publika.md/live.

(UPDATE 01:10) Şeful Inspectoratul General de Poliţie, Ion Bodrug: Acești militari se află ilegal aici. Ei și-au motivat acțiunile precum că ar dori să contracareze careva acțiuni de contrabandă care ar putea avea loc în perioada sărbătorilor pascale. Suntem aici pentru a monitoriza toate ilegalitățile care se petrec.

(UPDATE 00:50) Militarii transnistreni s-au încăierat cu locuitorii satului Varnița. Transnistrenii se opun dezinstalării containelor.

27 aprilie (UPDATE 00:40) Între satul Varniţa, controlat de autorităţile de la Chişinău, şi microraionul Severnîi din oraşul Bender au fost instalate patru containere. La locul faptei au venit mai mulți locuitori ai satului Varnița, aceștia ajută la demontarea posturilor. Militarii transnistreni au refuzat să vorbească cu echipa Publika TV. Mai mult, aceștia au încercat să interzica echipei să filmeze.

26 aprilie ORA 22:53 Autorităţile transnistrene instalează, în acest moment, unilateral, două posturi de control între satul Varniţa, controlat de autorităţile de la Chişinău, şi microraionul Severnîi din oraşul Bender.

La faţa locului sunt mai multe grupuri de militari transnistreni, dar şi poliţişti moldoveni. Reprezentanţi ai Comisiei Unificate de Control se deplasează acum de urgenţă la faţa locului. De asemenea, la Varniţa se duc acum şi observatorii militari din partea Moldovei, Ucrainei, Rusiei şi regiunii transnistrene.

Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV, de oficiali ai Biroului pentru Integrare.

Publika TV a încercat să ia legătura cu premierul în exerciţiu, ministru al Afacerilor Externe, Iurie Leancă, şi cu vicepremierul în exerciţiu pentru Reintegrare, Eugen Carpov, dar niciunul dintre oficiali nu a fost de găsit pentru a comenta situaţia.
Sursa: Publika.md

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT