Home / Economic  / INVESTITORI GERMANI TRAȘI PE SFOARĂ LA ORHEI

INVESTITORI GERMANI TRAȘI PE SFOARĂ LA ORHEI

O gaură de aproximativ 1,7 milioane de lei în bugetul orășenesc Orhei și investitori germani care nu mai vor să audă de afaceri în Republica Moldova. Acestea sunt urmările unui litigiu între Consiliul raional Orhei

Fii alături și pe rețelele sociale

O gaură de aproximativ 1,7 milioane de lei în bugetul orășenesc Orhei și investitori germani care nu mai vor să audă de afaceri în Republica Moldova. Acestea sunt urmările unui litigiu între Consiliul raional Orhei și Consiliul orășenesc Orhei, cu rădacini din anul 2008, soluționat pe cale judiciară.

Primarul de Orhei, Vitalie Colun, a anunțat în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului orășenesc Orhei, că instanța de judecată a declarat nevalabil un contract de vânzare a pământului către Întreprinderea cu capital străin „Plusdiscont”. Vorba fiind despre lotul de teren de lângă stadionul orășenesc – obiect de dispută între  C.O Orhei și C.R Orhei.

Judecata a stabilit că terenul aparține Consiliului raional și că orașul nu avea dreptul să vândă acest pământ, transmite Radio Orhei.

În consecință, invesitorii germani  care intenționau să construiască un supermarket lângă stadion au cerut ca cei peste 1,7 milioane de lei pe care i-au plătit pentru teren să le fie întorși. În plus, să le fie achitate câteva sute de mii de lei – prejudiciu și cheltuieli de judecată.

Primarul Colun a spus că în calitate de soluție amiabilă nemților le-a fost propus un alt teren, însă investitorii au declarat că nu mai vor să facă afaceri în Republica Moldova.

O parte din consilieri au venit cu propunerea ca acest caz să fie transmis organelor de drept, astfel încât cei responsabili de încheierea tranzacției ilegale să acopere prejudiciul cauzat bugetului.

Sursa: Stirilocale.md

 

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT