Home / romanii de pretutindeni  / La 1 decembrie, peste 800 de tineri vor cere Marea Unire la Chișinău și Alba Iulia

La 1 decembrie, peste 800 de tineri vor cere Marea Unire la Chișinău și Alba Iulia

Peste 400 de voluntari ai Platformei civice Acțiunea 2012 vor sărbători Marea Unire pe străzile Cetății din Alba Iulia. Un număr similar de tineri va cere unirea la Chișinău, pe bulevardul Ștefan cel Mare și

Fii alături și pe rețelele sociale

Peste 400 de voluntari ai Platformei civice Acțiunea 2012 vor sărbători Marea Unire pe străzile Cetății din Alba Iulia. Un număr similar de tineri va cere unirea la Chișinău, pe bulevardul Ștefan cel Mare și în fața ambasadei României. Acțiunea va avea loc cu prilejul împlinirii a 93 de ani de la Marea Unire din 1918.

Cu această ocazie, tineii au pregătit și un program special: vor forma din oameni anul unirii ,,1918” și vor purta steaguri înalte de 5 metri cu stemele provinciilor istorice românești. La Chișinău, pe lângă tradiționalul marș pe bulevardul Ștefan cel Mare, care va începe la ora 16.00 de la Academia de Științe a Moldovei, coloana de manifestanți va ajunge în fața ambasadei române, unde vor rosti un jurământ față de Patrie și vor intona imnul Deșteaptă-te Române.

Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 este o coaliţie formată din 30 de organizaţii nonguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Sursa: Arena.md

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT