Home / Social  / La Chișinău a fost preparată astăzi în premieră cea mai mare mămăligă, însoțită de o ciulama de ciuperci și cârnăciori

La Chișinău a fost preparată astăzi în premieră cea mai mare mămăligă, însoțită de o ciulama de ciuperci și cârnăciori

La Chișinău a fost preparată astăzi în premieră cea mai mare mămăligă, însoțită de o ciulama de ciuperci și cârnăciori. La pregătirea acestora și-au demonstrat măiestria culinară circa 20 dintre cei mai buni bucătari. Show-ul culinar,

Fii alături și pe rețelele sociale

La Chișinău a fost preparată astăzi în premieră cea mai mare mămăligă, însoțită de o ciulama de ciuperci și cârnăciori. La pregătirea acestora și-au demonstrat măiestria culinară circa 20 dintre cei mai buni bucătari.

Show-ul culinar, organizat de Asociația Culinarilor Catering Moldova, în cadrul Campionatului Gastronomic Internațional, marchează desfășurarea celei de a V-a ediții aniversare a Expoziţiei internaţionale specializate de echipamente, tehnologii şi servicii pentru unităţile de alimentaţie publică şi comerţ „SHOPS & RESTAURANTS 2011”.

Peste 2000 de porții de mămăligă cu ciulama de ciuperci și cârnăciori au fost pregătite astăzi de cei mai iscusiți bucătari din Moldova, România, Ucraina, Federația Rusă și Uzbekistan. La prepararea acestora s-au utilizat zeci de kilograme de ingrediente, a menționat unul dintre bucătarii din Moldova, Olga Gabrieluță.

După un proces îndelungat de monitorizare, reprezentanții cu drept de certificare internațională, veniți din România, au confirmat activitatea culinară de astăzi drept record mondial.

De asemenea, în cadrul campionatului urmează a fi desfășurate și alte acțiuni printre care se numără concursurile „Cutia neagră” și „Bucătarul șef de aur al anului”. Printre partenerii acestora precum și a recordului gastronomic se numără producătorul brandului de ciuperci „DELMARK”. Alina Țapu, reprezentantul fabricii.

În anul curent la Campionatul Gastronomic Internațional participă bucătari renumiți din 15 țări, Moldova, Azerbaidjan, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Islanda, Italia, Kazahstan, România și altele.

Doritorii de a procura diverse produse alimentare sau tehnologii pentru unități de alimentație publică au la dispoziție încă două zile pentru a vizita expoziția.

Sursa: Voceabasarabiei.net

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT