Home / Blogosfera  / Maia Sandu declanșează războiul bloggerilor. Cojocari versus Galbur

Maia Sandu declanșează războiul bloggerilor. Cojocari versus Galbur

Un text scurt publicat în această dimineață de bloggerul Dragoș Galbur, medic stomatolog și angajat al Ministerului Sănătății de la Chișinău, pune din nou jar pe foc în social media de peste Prut. Galbur expune o

sursa foto: unimedia.md

Fii alături și pe rețelele sociale

sursa foto: unimedia.mdUn text scurt publicat în această dimineață de bloggerul Dragoș Galbur, medic stomatolog și angajat al Ministerului Sănătății de la Chișinău, pune din nou jar pe foc în social media de peste Prut.

Galbur expune o opinie, inspirat de o frază rostită de Maia Sandu,  fost ministru al Educației în guvernul Filat, într-un interviu recent. Maia Sandu spune: Unirea este irealizabilă în condițiile actuale. Unirea nu se așteaptă și nu se cere, ci se face prin munca de zi cu zi.”

 

În replica pe care o dă, în spațiul virtual, Dragoș Galbur punctează: “Serios? Eu zic că Unirea se așteaptă și mai ales se cere (citiți Biblia, Matei 7:7, Marcu 11:24 și Romani 8:25), iar pentru că nu suntem aici la ora de religie, o să vă întreb și eu: Dvs nu așteptați să ajungeți la conducerea țării? Dvs nu cereți încrederea oamenilor? Așteptați și cereți, sunt sigur, atunci haideți să fim corecți și să nu ne aruncăm cu asemenea păreri pesimiste și să scuipăm în speranța celor care cred cu tot dinadinsul în înfăptuirea reunificării cu România. Și fără dvs are cine o face! Când am ieșit în PMAN cu miile și am dus oamenilor mesajul unirii Basarabiei cu România, adică am muncit pentru a atinge acest ideal, dvs nu ne-ați susținut niciodată! Că vezi tu, unde ați văzut miniștrii să iasă la evenimente unioniste. Că doar nu-i scris așa ceva în planul de acțiuni al Guvernului. Or, fiind la cârma Ministerului Educației, ce măsuri, ce PAS concret ați făcut întru realizarea Unirii, ca astăzi să ne dați sfaturi populiste cum să ne unim cu România” ?!

Prima reacție la replica lui Galbur a apărut de la jurnalistul PRO TV România, Vitalie Cojocari. Acesta a postat pe pagina personală de facebook un atac la Dragolș Galbur, fără să comenteze însă afirmațiile făcute de Maia Sandu. În schimb, îi reproșează lui Galbur apartenența la o structură de stat.

“De ce au ajuns unii unionisti sa asocieze cu un Guvern care nu este dorit de 80-90 la suta din populatia Republicii Moldova? De ce? Nu inteleg. De exemplu, Dragos Galbur, declarat unionist, dar eu nu-l mai cred – munceste pentru un minister condus de PD, intr-un Guvern al PD-ului, un guvern fara credibilitate si instalat prin multiple ilegalitati. Acest ”unionist” sustine Unirea, dar apara Guvernul domnului Plahotniuc. De ce? De ce am ajuns sa terfelim idealul unirii in cel mai rau mod cu putinta? Chiar nu inteleg”.

Disputa are loc în contextual unor intense discuții declanșate de protestele împotriva actualului executive de la Chișinău. Acțiunile, concretizate prin ample mișcări de stradă, deseori în afara cadrului legal, au fost inițiate în urmă cu aproape un an de Platforma Civică Demnitate și Adevăr. Separat, Partidul Socialiștilor (parlamentar) și Partidul Nostru (extraparlamentar) au declanșat și ele proteste față de guvernare. Recent, cele trei grupări au coalizat și își coordonează acțiunile, cerând atât demisia guvernului cât și alegeri anticipate. Liderii, Andrei Năstase, Igor Dodon și Renat Usatâi, au anunțat că dacă vor reuși să acceadă la putere, în urma unui eventual scrutin parlamentar, vor impune un moratoriu de 1 la 3 ani asupra măsurilor incluse în Acordul de Asociere al Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Sloganul preferat al tuturor protestatarilor este Unire moldoveni. Andrei Năstase se declară român, însă exclude posibilitatea Unirii României și Republicii Moldova, iar Renat Usatâi și Igor Dodon sunt dușmani declarați. Maia Sandu, mărul discordiei dintre cei doi bloggeri, participă constant la marșurile de protest organizate de Usatâi, Dodon și Năstase.

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT