Home / Economic  / MEC anunță investiții de peste 6,5 mln Euro în ZEL „Ungheni-Business”

MEC anunță investiții de peste 6,5 mln Euro în ZEL „Ungheni-Business”

Ministerul Economiei anunță rezultatele concursului de selectare a rezindeților în incinta Zonei Economice Libere "Ungheni Business". Potrivit sursei, au fost selectate două companii pentru a desfășura activitate economică în zonă. Este vorba de Sarco Termn

Fii alături și pe rețelele sociale

Ministerul Economiei anunță rezultatele concursului de selectare a rezindeților în incinta Zonei Economice Libere „Ungheni Business”.

Potrivit sursei, au fost selectate două companii pentru a desfășura activitate economică în zonă. Este vorba de Sarco Termn SRL și Euro Yarns SRL. Prima este întreprindere cu capital originar din Republica Moldova, care va închiria un spaţiu de 250 m2 şi va efectua iniţial lucrări de reconstrucţie, reparaţie şi amenajare a spaţiilor date. În cadrul zonei libere acest agent economic va desfăşura activitatea de „Producere a panourilor sandwich”. Valoarea investitiţiilor, pentru demararea proiectului, va constitui cca 60 mii euro. Întreprinderea preconizează de a genera un volum de producere de circa 500 mii euro pe an. Producţia finită a societăţii va fi livrată în special în România şi Republica Moldova.

A doua întreprindere, ÎM „Euro Yarns” SRL, este una cu capital mixt moldo–belgian. În cadrul zonei libere societatea preconizează să desfăşoare proiectul „Producerea firelor sintetice”. Compania planifică de a investi în utilaj peste 6 mil. euro. Producţia fabricată va fi livrată în special în ţările UE (Belgia şi Polonia) precum şi ţările CSI, iar 30% vor fi comercializate rezidentului ZEL „Ungheni-Business” – „Moldabela” SRL pentru fabricarea covoarelor. Conform estimărilor companiei, la etapa iniţiala volumul vânzărilor nete va fi de circa 4,5 mil. euro anual, cu o creştere de până la 6 mil. euro în decurs de 3 ani. Salariul mediu se planifică a fi în mediu de 4,5 mii lei la etapa iniţială, cu un număr necesar de angajaţi de circa 58 de persoane. Pentru a demara activitatea, societatea va închiria un spaţiu amenajat de 4,7 mii m2.

Ministerul Economiei amintește că în semestrul I 2011 pe teritoriul Republicii Moldova activau şapte Zone Economice Libere. La 1 iulie 2011 pe teritoriul Zonelor Economice Libere erau înregistraţi 154 de rezidenţi, 61 din aceştia revin zonei „Expo-Business-Chişinău”, iar 36 – zonei „Ungheni-Business”. Volumul total al investiţiilor în Zonele Economice Libere, pe întreaga perioadă de activitate ale acestora, la 1 iulie 2011, a constituit 138,7 mil. dolari SUA, dintre care în primul semestru 2011 au fost investite 9,1 mil. dolari SUA. Cea mai mare cotă a investiţiilor continuă să revină ZAL „Expo-Business-Chişinău” constituind 36,9% din total, de asemenea, 24,9% au fost atrase în ZEL „Ungheni-Business”.

Sursa: UNIMEDIA

 

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT