Home / romanii de pretutindeni  / Moldoveanul acuzat că a violat o tânără la o pensiune din Rașnov, eliberat din arest. Victima nu-şi aminteşte nimic

Moldoveanul acuzat că a violat o tânără la o pensiune din Rașnov, eliberat din arest. Victima nu-şi aminteşte nimic

Bărbatul acuzat că a violat o tânără din Republica Moldova la o pensiune din Râşnov a fost eliberat din arest, luni, după ce Tribunalul Braşov a decis înlocuirea măsurii de arest preventiv cu interdicţia de

Fii alături și pe rețelele sociale

Bărbatul acuzat că a violat o tânără din Republica Moldova la o pensiune din Râşnov a fost eliberat din arest, luni, după ce Tribunalul Braşov a decis înlocuirea măsurii de arest preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara.

În 5 ianuarie, Ion Corcodel, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru viol, de Judecătoria Zărneşti. Bărbatul a făcut însă recurs, acesta fiind respins de magistraţii Tribunalului Braşov. Ulterior, avocaţii bărbatului au solicitat înlocuirea arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi România, solicitare acceptată de Tribunalul Braşov.

Astfel, bărbatul a fost elibertat din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

Ion Corcodel făcea parte din grupul de tineri din Republica Moldova care s-au cazat la pensiunea din Râşnov, unde urmau să îşi petreacă Crăciunul pe rit vechi. Grupul de turişti moldoveni s-a cazat în 3 ianuarie la pensiune şi au consumat alcool până a doua zi dimineaţă. După ora 04.00, tânăra de 20 de ani a rămas singură în cameră cu bărbatul de 28 de ani, iar după o oră a fost găsită pe pavajul din faţa pensiunii, fiind complet dezbrăcată. Tânăra a suferit un traumatism craniofacial sever, fractură cu înfundare os frontal şi contuzie cerebrală şi pulmonară.

Corcodel a susţinut în faţa instanţei că nu a agresat-o pe Domnica Novac, în noaptea de 3 spre 4 ianuarie, şi că a lăsat-o singură în cameră. De asemenea, a spus că el a fost cel care a găsit-o inconştientă pe pavajul din faţa pensiunii, la circa o jumătate de oră după ce a părăsit camera în care „s-au jucat” erotic.

Domnica Novac a fost externată de la Spitalul Judeţean Braşov în 24 ianuarie, fiind transferată la un spital din Chişinău. Ea nu îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat în seara respectivă. Porivit medicilor, este posibil ca fata să nu-şi mai aducă aminte niciodată ce s-a întâmplat în seara respectivă sau este posibil ca, în timp, memoria să îi revină.

Procurorii braşoveni au stabilit că tânăra de 20 de ani din Republica Moldova era în stare avansată de ebrietate şi nu s-a putut apăra, agresorul profitând de starea fetei pentru a întreţine relaţii sexuale cu aceasta.

„În fapt s-a reţinut că în dimineaţa zilei de 04 ianuarie, în jurul orei 4.00, aflându-se într-o unitate turistică din localitatea Râşnov şi profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, datorată stării avansate de ebrietate, învinuitul a întreţinut cu aceasta raporturi sexuale. În jurul orei 5.00, victima a fost găsită în stare de inconştienţă în curtea unităţii turistice, stabilindu-se că aceasta a căzut de la etajul al doilea al imobilului în care era cazată”, se arăta într-un comunicat al Parchetului Tribunalului Braşov.

Dosarul în cauză, instrumentat de Parchetul Judecătoriei Zărneşti, a fost preluat de procurorii Parchetului Tribunalului Braşov, „avându-se în vedere circumstanţele cauzei, precum şi lipsa de personal de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti”.

Via Mediafax.ro

 

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT