Home / romanii de pretutindeni  / MOLDOVENII DIN MAREA BRITANIE AU ORGANIZAT UN FESTIVAL DE POMINĂ

MOLDOVENII DIN MAREA BRITANIE AU ORGANIZAT UN FESTIVAL DE POMINĂ

Pe data de 29 octombrie la Londra a avut loc festivalul moldovenesc „La vatra neamului”. Peste 300 de persoane au participat la eveniment, atât în calitate de voluntari, dar şi ca oaspeţi, printre care şi reprezentanţi

Fii alături și pe rețelele sociale

Pe data de 29 octombrie la Londra a avut loc festivalul moldovenesc „La vatra neamului”. Peste 300 de persoane au participat la eveniment, atât în calitate de voluntari, dar şi ca oaspeţi, printre care şi reprezentanţi ai altor diaspore moldoveneşti din străinătate.

Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia moldo-britanică pentru cultură şi dezvoltare „Vatra” în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie.

Festivalul şi-a trasat mai multe obiective: de a organiza o sărbătoare a sufletului în stil naţional şi a atrage cât mai mulţi conaţionali stabiliţi temporar sau permanent în Marea Britanie, de a marca 20 de ani de independenţă a Republicii Moldova, precum şi în scopuri caritabile.

La festival s-au servit bucate tradiţionale, a fost organizat un iarmaroc cu produse moldoveneşti (dulciuri, miere, produse de olărit, cărţi, etc), a fost deschisă o expoziţie de vestimentaţie naţională şi o expoziţie de fotografii care reprezintă imagini din ţara noastră.

De asemenea, a fost organizat un concert de muzică populară, pe scenă evoluând formaţia „Călătorul”, fraţii Sorin şi Ovidiu Negrea, studentele Catalina Carauş, Mihaela şi Lidia Scarlat. Surpriza festivalului a fost interpreta din Republica Moldova, Geta Burlacu.

Proiectul a fost finanţat dintr-un grant obţinut de Asociaţia ˝Vatra˝ de la Organizaţia Internaţională pentru Migraţie din Republica Moldova. Banii strânşi la festival vor fi donaţi studentilor orfani din Moldova, prin intermediul organizatiei Moldova AID, si copiilor bolnavi de cancer, prin intermediul fundaţiei Angelus Moldova.

Sursa: Stirilocale.md

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT