Home / Politic  / Nicolae Timofti, felicitat de Martin Schulz, Traian Băsescu și Viorel Badea

Nicolae Timofti, felicitat de Martin Schulz, Traian Băsescu și Viorel Badea

La scurt timp după ce comisia specială pentru alegerea șefului statului a anunțat că președintele a fost ales au venit și primele reacții internaţionale. Conducerea Republicii Moldova trebuie să se concentreze acum pe agenda ambiţioasă de

Fii alături și pe rețelele sociale

La scurt timp după ce comisia specială pentru alegerea șefului statului a anunțat că președintele a fost ales au venit și primele reacții internaţionale.

Conducerea Republicii Moldova trebuie să se concentreze acum pe agenda ambiţioasă de reforme europene, după ce ţara a depăşit problemele instituţionale, a declarat preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Potrivit acestuia, provocările imediate sunt lansarea discuţiilor privind o zonă de comerţ liber, cuprinzător şi profund şi următoarea rundă de negocieri de la Viena privind soluţionarea problemei transnistrene.

Preşedintele român, Traian Băsescu, a avut, vineri, o convorbire telefonică cu noul preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, ocazie cu care i-a transmis un mesaj de felicitare şi l-a asigurat de sprijinul său pentru continuarea proceselor de reformă internă şi de apropiere de Uniunea Europeană. Traian Băsescu a transmis felicitări şi clasei politice de la Chişinău pentru acordul exprimat în Parlament.

Și senatorul român, Viorel Badea, preşedinte al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni, a salutat alegerea noului președinte Nicolae Timofti. El a declarat că pentru România este extrem de important că s-a întâmplat acest lucru, iar pentru Alianţa pentru Integrare Europeană de la Chişinău reprezintă un imens credit pe care îl poate folosi atât în relaţia cu Uniunea Europeană, cât și în relaţia cu propriul electorat. În opinia lui Viorel Badea  alegerea preşedintelui Republicii Moldova va deschide un nou capitol în istoria statului vecin şi, cu siguranţă, va favoriza o relaţie mult mai bună între România şi Republica Moldova.

 

Sursa: www.radiochisinau.md

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT