Home / Stiri de Top  / Oficiul Român pentru Imigrări va restitui taxa pentru permisul de sedere tinerilor etnici romani care au achitat-o

Oficiul Român pentru Imigrări va restitui taxa pentru permisul de sedere tinerilor etnici romani care au achitat-o

COMUNICAT DE PRESĂ Bucureşti, 08 octombrie 2010 În  referire la Metodologia de şcolarizare nr. 4279/21.06.2010 aprobată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului,  pentru categoriile de străini care studiază în România,

Fii alături și pe rețelele sociale

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 08 octombrie 2010

În  referire la Metodologia de şcolarizare nr. 4279/21.06.2010 aprobată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului,  pentru categoriile de străini care studiază în România, fără plata taxelor de şcolarizare, Oficiul Român pentru Imigrări face următoarele precizări:

Statul român acordă pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, Republica Albania, Republica Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Ucraina, Republica Ungară, precum şi pentru cetăţenii de origine etnică română cu domiciliul stabil în străinătate, un număr de burse de studii, reglementate anual, prin Legea Învăţământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Potrivit art. 1, pct. 3 din Metodologia de şcolarizare nr. 4279/21.06.2010 aprobată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, bursele de studii se împart în două categorii:

– fără plata taxelor de şcolarizare, dar cu bursă;

– fără plata taxelor de şcolarizare, dar fără bursă.

 

Astfel, prelungirea dreptului de şedere a străinilor în cauză, va fi reglementat în conformitate cu prevederile art. 61 din O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, respectiv dreptul de şedere va fi acordat pe o perioadă egală cu durata totală a studiilor şi cu scutire de la plata taxelor consulare şi a contravalorii permisului de şedere.

 

Cetăţenii străini care se încadrează în categoriile menţionate şi au achitat taxa consulară precum şi contravaloarea permisului de şedere în scop de studii, se pot adresa Oficiul Român pentru Imigrări la formaţiunea teritorială unde au depus anterior cererea,  pentru restituirea chitanţei aferente cu menţiunea “TAXĂ NEDATORATĂ” urmând să îşi recupereze contravaloarea acestor taxe de la unităţile emitente.

Relatii Publice şi Comunicare

Oficiul Român pentru Imigrări

 

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT