Home / Cultural  / Pe 27 aprilie, 1990, Gheorghe Ghimpu a arborat TRICOLORUL pe clădirea Sovietului Suprem RSSM

Pe 27 aprilie, 1990, Gheorghe Ghimpu a arborat TRICOLORUL pe clădirea Sovietului Suprem RSSM

Pe 27 aprilie 1990, Sovietul Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldova a aprobat tricolorul ca drapel de stat. Lui Gheorghe Ghimpu i-a revenit meritul de a înălța tricolorul pe clădirea Sovietului Suprem , actualmente clădirea

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Pe 27 aprilie 1990, Sovietul Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldova a aprobat tricolorul ca drapel de stat. Lui Gheorghe Ghimpu i-a revenit meritul de a înălța tricolorul pe clădirea Sovietului Suprem , actualmente clădirea Președenției Republicii Moldova.

Președintele Partidului Liberal din Republica Moldova – Mihai Ghimpu, fratele lui Gheorghe Ghimpu, și-a amintit că Gheorghe Ghimpu a umblat cu drapelul mai multe zile, înfășurat de corp, așteptînd cu nerăbdare ziua în care urma să-l arboreze.

Scriitorul și deputatul Ion Hadîrcă: „Atunci când a arborat tricolorul, la 27 aprilie, deasupra Parlamentului, nu pricepeam de ce își risca viața ridicîndu-se la niște înălțimi amețitoare. Mai târziu am înțeles că numai Gheorghe Ghimpu putea face acest lucru. Sunt puțini în lumea celor drepți care ar fi trăit o asemenea clipă în viața lor”.
Doctorul în filologie Ion Melniciuc: „Am alergat pe jos cu soția de la Botanica până la sediul Parlamentului, când Gheorghe Ghimpu a arborat Tricolorul. Îl vedeam de la Botanica. Am trăit emoții de nedescris, o stare sufletească nemaivazută, urmărind Tricolorul arborat pe clădirea Parlamentului. Asta a făcut-o Gheorghe Ghimpu. A fost un adevărat patriot”.

Ne vom salva doar revenind la românism și realizând reîntregirea neamului românesc” – Gheorghe Ghimpu.
Sursa: Basarabia91.net

 

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT