Home / Social  / Prima victimă a evenimentelor din 7 aprilie căreia i s-a făcut dreptate: Moldova îi va plăti 55.000 de lei

Prima victimă a evenimentelor din 7 aprilie căreia i s-a făcut dreptate: Moldova îi va plăti 55.000 de lei

Moldova va plăti 55.000 de lei unei victime a evenimentelor din 7 aprilie. Hotărârea aparţine Curţii Supreme de Justiţie şi a fost adoptată astăzi, 19 octombrie. Nicolae Bairactari este prima victimă a evenimentelor din 7 aprilie

Fii alături și pe rețelele sociale

Moldova va plăti 55.000 de lei unei victime a evenimentelor din 7 aprilie. Hotărârea aparţine Curţii Supreme de Justiţie şi a fost adoptată astăzi, 19 octombrie.

Nicolae Bairactari este prima victimă a evenimentelor din 7 aprilie 2009 căreia instanța de judecată i-a făcut dreptate. CSJ a dat câștig de cauză tânărului maltratat de către colaboratorii organelor de urmărire penală în aprilie 2009, obligând statul să-i plătească suma de 55.000 lei, valoarea prejudiciului moral.

Acesta a fost reținut în seara zilei de 7 spre 8 aprilie 2009 în timpul manifestațiilor pașnice din Piața Marii Adunări Naţionale, fiind ulterior maltratat, deținut în condiții proaste, fără alimentație și condiții sanitare elementare, învinuit de comiterea infracţiunilor de dezordini în masă.

După jumătate de an, tânărul a fost înştiinţat că Procuratura municipiului Chişinău a dispus încetarea urmăririi penale în privința sa, motivând că fapta nu întruneşte elementele unei infracţiuni, fără ai acorda careva despăgubiri morale sau materiale.

Sursa: Publika.md

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT