Home / Republica Moldova in presa Straina  / Răspuns POZITIV la demersul – Drept de vot pe teritoriul R. Moldova pentru cetățenii români care dețin buletine ale ambelor state

Răspuns POZITIV la demersul – Drept de vot pe teritoriul R. Moldova pentru cetățenii români care dețin buletine ale ambelor state

Vă anunțăm că DEMERSUL: Drept de vot pe teritoriul Republicii Moldova pentru cetățenii români care dețin buletinele ambelor state a primit aviz POZITIV din partea Ministerului Afacerilor Externe (atașăm răspunsul). Demersul a fost înaintat de către OSB București, OSB

Fii alături și pe rețelele sociale

anunțăm că DEMERSUL: Drept de vot pe teritoriul Republicii Moldova pentru cetățenii români care dețin buletinele ambelor state a primit aviz POZITIV din partea Ministerului Afacerilor Externe (atașăm răspunsul).


Demersul a fost înaintat de către OSB București, OSB Timișoara, OSBB Brasov, CCSB Galați, ATB Iași și LS Cahul în data de 16.11.2012

 

Astfel, vor putea vota la una dintre cele 19 secții de votare de pe teritoriul Republicii Moldova, cetățenii români cu domiciliul în România. Aceștia trebuie să prezinte:

– Pașaport românesc

– Buletinul de identitate emis de autoritățile Republicii Moldova.

——————————————————————————-

Campania Votează pentru Basarabia!

Pe 9 decembrie în România se vor desfășura alegeri parlamentare.  Pe 9 decembrie, toți Românii sunt așteptați la secțiile de votare pentru a-și exercita dreptul constituțional la vot și a alege candidatul care îi reprezintă cel mai bine. La alegerile din 9 decembrie, românii din Basarabia nu pot rămâne indiferenți. În ultimii ani, politica României față de Basarabia a fost una corectă, de revenire la normalitate.

Odată cu introducerea votului uninominal, problema basarabenilor a fost readusă în discuție în politica românească. Basarabenii au posibilitatea de a trimite în Parlamentul României un deputat și un senator care să le reprezinte interesele.

Mai mult decât atât, în ultimii ani, mii de basarabeni și-au recăpătat cetățenia română, pierdută pe nedrept. Astfel, basarabenii au astăzi șansa de a-și decide singuri soarta.

De votul nostru, al basarabenilor, depinde politica adoptată de statul român în ceea ce ne privește.

România este țara în care ne desfășurăm studiile și  este Țara noastră, indiferent de granițe. Istoria unui popor nu poate și nu trebuie a fi uitată.

Mergem la vot! Pentru că avem un cuvânt de spus! Pentru că cetățenia română este dreptul nostru! Pentru că Basarabia nu merită să fie dată uitării! Pentru că avem nevoie de dreptate pentru Basarabia !

Sursa: Basarabeni.ro

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT