Home / Blogosfera  / Ţara lui Focşa

Ţara lui Focşa

Cine pune pariu că Focşa îşi va da demisia ori va fi luat în şuturi din Guvern? Eu sunt aproape sigur că primul ministru, colegii săi din PD, cei din PL vor avea suficientă minte

Fii alături și pe rețelele sociale

Cine pune pariu că Focşa îşi va da demisia ori va fi luat în şuturi din Guvern? Eu sunt aproape sigur că primul ministru, colegii săi din PD, cei din PL vor avea suficientă minte cât să-şi dea seamă de uriaşul prejudiciu de imagine cauzat de escapada bahică a domniei sale. Ministrul inCulturii din Republica Moldova a dat dovadă de multă ipocrizie şi ne-a demonstrat de ce unii şi-ar vinde şi mama numai să-şi pună cururile în fotolii călduţe. Un prăpădit de ministru al inCulturii poate influenţa o decizie poliţienească. Un amărât de funcţionar guvernamental poate conduce beat criţă, iar poliţiştii noştri vor fi cuminţi ca nişte mieluşei.

Ce credeţi că se întâmpla dacă nu era de faţă şi o cameră de filmat? Ministrului i se mai solicita să sufle în alcooltest? Sunt sigur că rezolva “problema” doar cât ar fi spus “Alo”. De altfel, domnul Focşa nu s-a ascuns să-şi butoneze telefonul chiar de faţă cu echipa de filmare. Oare pe cine avea de gând să sune? Cert este că nesimţirea sa îi depăşeşte condiţia de ministraş amărât. De faţă cu o camera a trecut pe scaunul din dreapta în încercarea disperată de a salva situaţia. Ce credeţi că ar fi făcut dacă niciun jurnalist nu era de faţă? Înfricoşător de ipocrit, nu vreau să-mi închipui.

In aceste condiţii, stimabili politicieni din Alianţă, chiar dacă îl daţi afară pe domnul Focşa în şuturi şi îl rostogoliţi pe scările guvernului, turnându-i vinul Negru de Purcari în cap tot nu veţi scăpa de dispreţul moldovenilor. Căci este greu să-ţi scoţi din cap atitudinea scârnavă pe care domnul ministru o afişa atunci când era invitat de poliţişti pentru test. Iertată să-mi fie comparaţia, dar parcă i se cerea să-şi facă testul de virginitate. Aşadar, acest ministru a mai pus o cărămidă la ideea ce se construieşte de ani buni în capetele cetăţenilor simpli: politicienii ajunşi la treuca puterii se transformă în porci adevăraţi!

Poliţiştilor care au avut oO să-i solicite actele dom’lui ministr’ li se dedică Imnul Ministrului Beţivan:

Pe lânga echipaje fara soţ
Adesea am trecut;
Ma cunosteau poliţiştii toţi
Voi de ce nu m-aţi cunoscut?

De la geamul limuzinei ce strălucea
Privii beat atât de des;
O pleiadă de poliţişti întelegea
Voi, în plm, cum de nu m-aţi înteles?

La telefon am tot aşteptat
Un ajutor, un răspuns!
O şpagă ministerială să vă fi dat,
O şpagă vă era de-ajuns?

Sursa: Blogul lui Vitalie Cojocari

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT