Home / Stiri de Top  / Ultima oră! Forţele transnistrene au reţinut 7 cetăţeni ai R.Moldova, Ucrainei şi Federaţiei Ruse

Ultima oră! Forţele transnistrene au reţinut 7 cetăţeni ai R.Moldova, Ucrainei şi Federaţiei Ruse

7 cetăţeni ai Republicii Moldova, Ucrainei şi ai Federaţiei Ruse au fost arestaţi de forţele transnistrene, pe motiv că ar fi distribuit materiale ce ar fi îndreptate împotriva candidaţilor la funcţia de preşedinte al regiunii

Fii alături și pe rețelele sociale

7 cetăţeni ai Republicii Moldova, Ucrainei şi ai Federaţiei Ruse au fost arestaţi de forţele transnistrene, pe motiv că ar fi distribuit materiale ce ar fi îndreptate împotriva candidaţilor la funcţia de preşedinte al regiunii transnistrene, anunţă aşa-zisul minister de interne al autoproclamatei republici nistrene(rmn).

Într-un material video al instituţiei se menţionează că cei reţinuţi transportau pe teritoriul regiunii zeci şi sute de mii de dolari şi erau implicaţi în activităţi legate de aşa-zisele alegeri prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, cei şapte au fost reţinuţi la 22 şi 23 octombrie de aşa-zisul Minister de Interne şi de Serviciul de Securitate de pe malul stâng al Nistrului. Acţiunile de reţinere au avut loc la Bender, Tiraspol, dar şi în alte localităţi din regiune. În timpul percheziţiilor, asupra celor şapte suspecţi ar fi fost găsite materiale poligrafice, dar şi o importantă sumă de bani.

Cei şapte se află în arest, însă alte persoane au fost eliberate pe cauţiune. Ancheta transnistreană nu exclude că în activitatea persoanelor arestate ar fi fost implicată şi o anumită formaţiune politică din rmn.

ARENA precizează că la 11 decembrie, la aşa-zisele alegeri prezidenţiale din rmn participă cinci candidaţi: liderul mișcării ”Renașterea Transnistriei”,  Evgheni Șevciuk, liderul comuniștilor transnistreni, Oleg Horjan, politologul Andrei Safonov, președintele Sovietului Suprem din rmn, Anatoli Kaminki și actualul lider separatist Igor Smirnov.

Sursa: Arena.md

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT