Home / Economic  / Un nou an, cu noi taxe

Un nou an, cu noi taxe

Un nou an -cu noi taxe. Odată cu adoptarea legii Bugetului de Stat, primăria Capitalei a obținut modificarea a patru taxe și introducerea a două plăți noi. Este vorba de modificarea taxelor la piață, publicitate,

Fii alături și pe rețelele sociale

Un nou an -cu noi taxe. Odată cu adoptarea legii Bugetului de Stat, primăria Capitalei a obținut modificarea a patru taxe și introducerea a două plăți noi. Este vorba de modificarea taxelor la piață, publicitate, parcare și evacuarea gunoiului. Din 1 ianuarie șoferii vor plăti mai mult pentru drumuri, iar vânzătorii – pentru unitațile comerciale amplasate pe străzi.

Anul Dragonului vine cu  surprize din partea Municipalității. Dacă pâna în prezent taxa pentru piață era de 20 la sută din volumul de vânzări, din 2012 va fi taxare pe metru pătrat, coeficientul însă urmează să fie stabilit de Consiliul Municipal Chișinău, spune primarul.

Până acum municipalitatea încasă bani pentru reclama  propriu-zisă,  după se va plăti și pentru suprafața ocupată de dispozitivele publicitare, indiferent dacă vor conține sau nu mesaje publicitare.  Tot de la 1 ianuarie vor fi taxați și șoferii care parchează pe marginea drumurilor. Plățile vor fi aplicate, după aprobarea unor regulamente, cum ar fi cel cu privire la evacuarea mașinilor parcate ilegal.

În noul an, surprizele vor veni și din partea Regiei Autosalubritate. Chișinăuenii care nu au încheeate contracte cu întreprinderea, automat vor primi facturi spre plată pentru evacuarea deșeurilor.  În aceste condiții însă, Autosalubritatea va avea obligația să amenajeze platouri de evacuare a deșeurilor și în sectoarele particulare.

Legea Bugetului de Stat pentru anul 2012 prevede  și mărirea taxei  pentru posesorii de autovehicule

Va fi modificată și taxa pentru unitățile comerciale amplasate pe străzi, în afara piețelor.

Consiliul Municipal Chișinău, urmează să aprobe și să stabilească nivelul fiecărei taxe.

 

Stiri din aceeasi categorie:

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT