Home / Editorial  / Val Butnaru: ”E cazul să pornim o anchetă paralelă despre evenimentele din 7 aprilie”

Val Butnaru: ”E cazul să pornim o anchetă paralelă despre evenimentele din 7 aprilie”

Guvernarea ne trădează din nou. După ce au trădat sacrificiul de la 7 aprilie, guvernanții sunt gata să uite și de tragicul eveniment de pe 1 ianuarie. Scrie jurnalistul Val Butnaru într-un comentariu de pe

Fii alături și pe rețelele sociale

Guvernarea ne trădează din nou. După ce au trădat sacrificiul de la 7 aprilie, guvernanții sunt gata să uite și de tragicul eveniment de pe 1 ianuarie. Scrie jurnalistul Val Butnaru într-un comentariu de pe blogul său.

Potrivit acestuia, tânărul ucis de sodații ruși pe 1 ianuarie nu poate fi, pur și simplu, îngropat în pământul înghețat al Transnistriei; liderii politici nu se pot, pur și simplu, fotografia pe fundalul sicriului lui Vadim Pisari. Avem nevoie de demitalizarea întregei zone transnistrene, adică de plecarea rușilor din R.Moldova!

Butnaru notează că nu s-a așteptat ca guvernanții să trădeze atât de ușor memoria unui cetățean al R. Moldova ucis de armata rusă de ocupație și să procedeze precum struțul.

„Dar peste ceva timp mi-am dat seama că e firesc să se întâmple anume astfel. Dacă acești oameni, pe care i-am adus la putere, au fost în stare să trădeze atât de ușor sacrificul tinerilor de la 7 aprilie, de ce n-ar repeta isprava și pe 1 ianuarie? Cu cât ne vom departa tot mai mult de ziua nefastă a începutului de an 2012, cu atât vom auzi tot mai puține explicații coerente privind moartea lui Vadim”, mai scrie jurnalistul.

În încheiere, Butnaru notează că nu mai poate aștepta nimic bun de la actual guvernare și de aceea e cazul să pornim o anchetă paralelă, independentă, populară, legată de evenimentele din aprilie 2009.

UNION își asumă sarcina de a aduna probe de la oricine le deține pentru a organiza un proces de judecată.

„Criminalii trebuiesc pedepsiți. Chiar dacă nu vor fi băgați la pușcărie, un tribunal popular îi va condamna la nemurirea blestemului”, își încheie Val Butnaru comentariul de pe blog.

sursa: union.md

 

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
1 COMMENT

POST A COMMENT