Home / Politic  / (video) Piatra comemorativă din PMAN a fost vandalizată

(video) Piatra comemorativă din PMAN a fost vandalizată

Monumentul instalat în amintirea victimelor ocupației sovietice și regimului totalitar comunist din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, a fost vandalizat în plină de zi de către persoane necunoscute. Placa de pe monument a fost

Fii alături și pe rețelele sociale

Monumentul instalat în amintirea victimelor ocupației sovietice și regimului totalitar comunist din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, a fost vandalizat în plină de zi de către persoane necunoscute. Placa de pe monument a fost vopsită cu negru, iar piatra a fost profanată.

Protestatarii de lângă Casa Guvernului au declarat că nu i-au văzut pe autorii infracțiunii. Și polițiștii care asigură ordinea publică în centrul Capitalei spun că n-au observat nimic, transmite curaj.tv.

Piatra comemorativă în memoria victimelor ocupaţiei sovietice şi ale regimului totalitar comunist, instalată în fața Guvernului, a fost dezvelită la 28 iunie 2010, ca urmare a Decretului semnat de fostul președintele interimar, Mihai Ghimpu. Potrivit decretului, ziua de 28 iunie 1940 este desemnată Zi a ocupației sovietice. Ulterior, în urma unei contestații a comuniștilor, CC a decis că acest decret este anticonstituțional, însă piatra comemorativă a rămas în fața Guvernului.

Inițiativa lui Mihai Ghimpu a fost criticată de comuniști, dar și de bașkanul Găgăuziei, Mihail Formuzal. „Piatra lui Ghimpu” iscă controverse și disensiuni în societate, de aceea mai devreme sau mai târziu, va fi o necesitate imperativă ca piatra să fie lichidată – acest lucru era clar încă de la bun început. A fost un gest provocator și acest lucru a fost evident – a trezit nemulțumirea nu doar a majorității locuitorilor din Capitală, dar și a mai multor cetățeni din toate raioanele țării”, a spus anterior Mihail Formuzal.
Sursa: UNIMEDIA
Video: Curaj.tv

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT