Home / Politic  / (video) Piatra comemorativă din PMAN a fost vandalizată

(video) Piatra comemorativă din PMAN a fost vandalizată

Monumentul instalat în amintirea victimelor ocupației sovietice și regimului totalitar comunist din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, a fost vandalizat în plină de zi de către persoane necunoscute. Placa de pe monument a fost

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Monumentul instalat în amintirea victimelor ocupației sovietice și regimului totalitar comunist din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, a fost vandalizat în plină de zi de către persoane necunoscute. Placa de pe monument a fost vopsită cu negru, iar piatra a fost profanată.

Protestatarii de lângă Casa Guvernului au declarat că nu i-au văzut pe autorii infracțiunii. Și polițiștii care asigură ordinea publică în centrul Capitalei spun că n-au observat nimic, transmite curaj.tv.

Piatra comemorativă în memoria victimelor ocupaţiei sovietice şi ale regimului totalitar comunist, instalată în fața Guvernului, a fost dezvelită la 28 iunie 2010, ca urmare a Decretului semnat de fostul președintele interimar, Mihai Ghimpu. Potrivit decretului, ziua de 28 iunie 1940 este desemnată Zi a ocupației sovietice. Ulterior, în urma unei contestații a comuniștilor, CC a decis că acest decret este anticonstituțional, însă piatra comemorativă a rămas în fața Guvernului.

Inițiativa lui Mihai Ghimpu a fost criticată de comuniști, dar și de bașkanul Găgăuziei, Mihail Formuzal. „Piatra lui Ghimpu” iscă controverse și disensiuni în societate, de aceea mai devreme sau mai târziu, va fi o necesitate imperativă ca piatra să fie lichidată – acest lucru era clar încă de la bun început. A fost un gest provocator și acest lucru a fost evident – a trezit nemulțumirea nu doar a majorității locuitorilor din Capitală, dar și a mai multor cetățeni din toate raioanele țării”, a spus anterior Mihail Formuzal.
Sursa: UNIMEDIA
Video: Curaj.tv

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT