Home / Integrare Europeana  / (video) Secţia consulară de la Chişinău – cel mai mare oficiu consular pe care îl are România

(video) Secţia consulară de la Chişinău – cel mai mare oficiu consular pe care îl are România

Ministrul român al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, şi premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, au inaugurat marţi, 31 ianuarie, anexa Secţiei consulare române de la Chişinău. ”În urma acestui proiect de modernizare, secţia consulară de la

Fii alături și pe rețelele sociale

Ministrul român al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, şi premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, au inaugurat marţi, 31 ianuarie, anexa Secţiei consulare române de la Chişinău. ”În urma acestui proiect de modernizare, secţia consulară de la Chişinău a devenit cel mai mare oficiu consular pe care îl are România”, a menționat șeful Diplomației de la București, în cadrul ceremoniei de inaugurare.

Cristian Diaconescu a mai spus că România îşi doreşte îmbunătăţirea serviciilor consulare pe care le acordă în Republica Moldova. ”Este o atitudine naturală a autorităţilor de la Bucureşti, iar preocuparea noastră va continua în aşa fel încât serviciile diplomatice să fie în continuare la nivelul relaţiilor speciale excepţionale dintre cele două părţi”, a relatat  Cristian Diaconescu.

La rândul său, premierul Vlad Filat a declarat că, datorită eforturilor României, cetăţenii Republicii Moldova pot obţine servicii consulare mai rapide şi de calitate. ”Toate aceste lucruri se fac cu scopul de a oferi moldovenilor condiții mai bune pentru obținerea dreptului de a merge în România. Zi de zi sunt tot mai mulți solicitanți”, a menționat premierul.

Ministrul Afacerilor Externe al României, Cristian Diaconescu, efectuează o vizită de lucru la Chişinău marți, 31 ianuarie.

Sursa: Arena.md

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT