Home / Politic  / (video)Primăria Chișinău anunță despre reabilitarea integrală a șase străzi din centrul capitalei

(video)Primăria Chișinău anunță despre reabilitarea integrală a șase străzi din centrul capitalei

Șase străzi din centrul Chișinăului vor fi reabilitate în următorii doi ani în cadrul unui proiect european, a anunțat primarul municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă la o conferință de presă de vineri, 4 noiembrie. Este vorba

Fii alături și pe rețelele sociale

Șase străzi din centrul Chișinăului vor fi reabilitate în următorii doi ani în cadrul unui proiect european, a anunțat primarul municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă la o conferință de presă de vineri, 4 noiembrie. Este vorba de bulevardul Ștefan cel Mare, străzile Constantin Negruzzi, Tighina, Vasile Alecsandri, 31 August și Alexandru cel Bun.

Potrivit primarului Dorin Chirtoacă, proiectul este cel mai amplu din ultimii ani și prevede nu doar repararea străzilor, dar reabilitarea urbană integrală, ceea înseamnă repararea rețelelor subterane, amenjarea locurilor de parcare, a trotuarelor și instalarea iluminatului public.

Proiectul va fi finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), în acest sens fiind acordat un credit de 22 milioane de euro, iar Primăria va contribui cu 10 milioane de euro.

Creditul va fi oferit pentru pe o perioadă de 10 ani, cu o perioadă de graţie de doi ani, și cu o rată a dobânzii de 5 la sută. Proiectul a fost aprobat de administraţia BERD şi urmează să fie aprobat de comisiile de specialitate din cadrul Consiliului municipal Chișinău. Primarul este convins că și fracțiunea PCRM va vota pentru acest proiect de reabilitarea a străzilor din centrul Chișinăului. ,, Nu văd motive pentru care acest proiect să fie respins, proiectul este unul amplu, iar condițiile de creditare sunt avantajoase”, a spus Dorin Chirtoacă.

Contractul urmează a fi semnat la 2 decembrie 2011, la Chişinău, iar începând cu vara anului viitor vor demara lucrările de reparație a străzilor.

ARENA reamintește că în acest an, Primăria municipiului Chișinău a demarat alte trei proiecte de reabilitarea a străzilor, cel mai important fiind programul ,,Genesis”, în cadrul căruia sunt reparate 10 străzi din capitală: bulevardul Grigore Vieru, strada Vadul lui Vodă, șoseaua Muncești, strada Izmail, bulevardul Dacia, strada Buresbista și strada Vasile Lupu.

În prezent, decurg lucrările de reabilitare a străzii Columna, care este reparată din sursele prevăzute în bugetul municipal. Primăria a identificat surse financiare şi pentru reparaţia străzilor Aleco Russo, Ion Creangă, Testemiţeanu şi Ion Inculeţ, în cadrul Programului finanţat de Corporaţia Financiară Internaţională.

 

Sursa: Arena.md

Stiri din aceeasi categorie:

admin@dordebasarabia.ro

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT