Home / Cultural  / Festivalul „Zilele Basarabiei” editia a V-a la Brasov

Festivalul „Zilele Basarabiei” editia a V-a la Brasov

Organizația Studenților Basarabeni și Bucovineni din Brașov (OSBB), organizează în perioada 27-30 martie Festivalul “Zilele Basarabiei” editia a V-a, cu ocazia celei de-a 94-a aniversări de la Unirea Basarabiei cu România. Prin manifestările prilejuite de acest

Fii alături și pe rețelele sociale

Organizația Studenților Basarabeni și Bucovineni din Brașov (OSBB), organizează în perioada 27-30 martie Festivalul “Zilele Basarabiei” editia a V-a, cu ocazia celei de-a 94-a aniversări de la Unirea Basarabiei cu România.

Prin manifestările prilejuite de acest eveniment, OSBB-Brașov dorește să readucă în actualitate însemnătatea istorică a zilei de 27 martie.

Festivalul va debuta Marți, 27 martie, cu oficierea slujbei de comemorare a celor care au înfăptuit Unirea Basarabiei cu România; la ora 11.00, toți sunt invitați în Piața Unirii pentru a „încinge” împreună Hora Unirii, iar la ora 14.00, la Casa Baiulescu,Biblioteca Județeană, se va desfășura simpozionul „Basarabia – trecut, prezent și viitor”, invitați fiind personalități din mediul academic, istoric.

Miercuri, 28 martie la ora 14.00 va avea loc dezbaterea : „Unirea din 1918 – Realitate sau Utopie, la Casa de Cultură a Studenților, sala festivă, participă membri a organizațiilor studențești.

Joi, 29 martie, ora 18.00, la Sala Consiliu vor fi proiectate filmele: documentaru „Golgota Basarabiei” și comedia excepțională „Văleu văleu, Nu turna”, la care sunt invitați toți doritorii.

Vineri, 30 martie, de la ora 21.00, în Kasho Club va avea loc un concert extraordinar cu participarea trupelor Catharsis, Akord, Sick Brothers, și a interpretei Nicoleta Gavrilița, concert live cu muzică românească.

Festivalul „Zilele Basarabiei” din Brașov este organizat cu sprijinul Universității „Transilvania”, Casei de Cultură a Studenților din Brașov, Primăriei Municipiului Brașov, a Fundației „Neamul Românesc”, Companiei Roofart, clubului Kasho și a Fundației „Îngerașul meu” și finanțat de Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Organizația Studenților Basarabeni și Bucovinieni din Brașov (OSBB) este o organizație de tineret nonguvernamentală, apolitică, social-culturală care are ca scop facilitarea integrării elevilor şi studenţilor din Republica Moldova în mediul educaţional european, promovarea imaginii R.Moldova în România.

Eveniment finantat de:

Stiri din aceeasi categorie:

Review overview
1 COMMENT

POST A COMMENT